kajsa

2011-11-30
08:21:56

Jojo och sakir

Nu bloggar jag om igår eftersom jag inte han det!
Jag red inte yina men jag red 144 hög busponny och 170 hög rodeohäst!
Jag börjar med ponnyn... Det var sakir och lillida ville att jag skulle hoppa honom lite!
Han vart väldigt mjuk när jag red, jag hade inget i handen och han flyttade sig fint! Han är lite fjantig på hinder och det var därför hon ville att jag skulle hjälpa henne hoppa honom lite. Han sprang p sidan två gånger och han vart rädd för hinder han redan hoppat men kunde hoppa dom när han stod still... sen vart han ganska lugn. Han ger sig iväg ett galopsprång framför hindret och sen bara sticker han över hindret! Och när han har gjort det där maga galoppsprånget så är det inte alltid han hoppar om man inte ligger på honom hela tiden och är stadig i handen!
Jojo är min systers galning! Hon ville att hag skulle rida honom jag vetontr varför men när jag hoppade av shakir så sa hon hoppa upp här! Han var alltså rodeohäst kan jag säga! Han kör ner huvet och gör typ någon skutarig hoppaupp i luften bocksprång!!! Jag var nog minst en meter ifrån hästen! Men han gör det när man börjar arbeta honom och det blir jobbigt och så kommer han ju undan när han gör så för det är ju svårt att hålla om benen när dom typ är vid hans rygg haha!!! Men jag ramlade aldrig av! Men så fort hag landade igen så fortsate jag och han slutade faktiskt sen!!! Haha det är ju kul o få sej en åktur ibland x)
//kajsa


2011-11-29
21:14:13

filmer
från igår och jag bloggar om dagen idag imorgon...
så jävla trött just nu...
//kajsa

2011-11-29
07:17:13

Knoppning

Är på bäg till skolan och jag kommer komma i tid om inte tågen elr nått strular till det som alltid... Jag sa ju igår att jag skulle lära mej att knoppa jätte fint men jag tror att jag glömde säga att jag provade igår och jag kan säga att hag var tootalt värdelös på det men mariana i stallet gav mej lite tips!!! Ja jag ska fortsätta öva idag när jag kommer till stallet! Som tur är så tycker yina att det är skönt när jag håller på med hennes man och fixar den!!!
//kajsa


2011-11-28
22:56:35

Linda och knoppa!

Stallet i dag då :) syster Emma hade redan mockat och gjort allt så det var bara för mej att rida och myyysa med hästisen!!! Och nu när jag har lärt mej att linda så fint så har jag bestämt mej för att jag ska lära mej knoppa.
Och då ska det inte vara några halvdanna, nää utan flyinge knoppat ska det vara!!! Annats är det ju inte fint med knoppar! Flyinge modellen är när knopparna ligger ner och är jätte tätt i hop så det ser ut som ett pärlband!!! Det är fint men annars får det vara!!! Så det är bara för mej att trääna trääna trääna :) och som jag sa innan så har jag lärt mej att linda benen jääte fint :) jag har aldrig behövt linda i hela mitt liv och därför har jag aldrig gjort det, men så fick hon ett sår precis där bakskyddet satt och då var jag ju tvungen att linda... Och vi har en tjej i stallet som är grym på det så hon visade mej hur men gjorde och sen tog det en vecka så var jag lika gryym på det jag med :) (kan ge tips i ett annat inlägg om ni vill?) och nu lindar jag benen på henne nästan varje dag när jag rider :) det är faktiskt fint med lindor!
Också kommer det film från ridpasset i morgon!
Och jag och felicia håler på med en ny heder elr vi har planerat hur den ska seut :P
//kajsa
P.s aah felicia nu får du faan ta och blogga mer ;) <3


2011-11-28
16:25:37

Nu var det ett tag sen..
Har märkt nu att Kajsa skriver så sjukt mycket mer än vad jag gör..Illa!! Haha ne men ska försöka bli bättre :) Nu är jag iaf frisk, eller ja friskare eller vad man säger ;o Har varit i skolan idag och bakat nån jävla jul inspirerad grej ;o Dom vart rätt så fina faktiskt, men smakade inte så mycket.. heh. Aja en dag avklarad åtminstone :) Imorrn ska vi till grönsakshallen, eller jag och Fanny ska det men Kajsa slutar tidigare! Det är även tänkt att Kajsa ska både klippa och sminka mej imorrn, det lär ju bli något minnesvärt må jag säga ;) Snart ska jag åka och rida, men är sjukt trött just nu så vet inte hur det kommer gå :S Aja vi får se! Ha det bra :) // Felicia

2011-11-28
09:45:40

Överansträng

Haha hej!
Sitter på tåget till skolan och spotify fungerar igen!!!
Vilken tur! Min natt var inte förstörd även fast jag inte hade någon musik i går! Vilken tur!!
Jag ser ut som en baglady för att jag har med mej gårdagens shoppning eftersom jag ska till stallet direkt efter skolan :) det ska bli skönt o rida igen!!
Haha det här är lite kul faktiskt! I lördags hade jag typ skav på skinkorna bär sittbenen går ner, jag är ganska säker på att min rumpa blev överansträngd!! Med 5 hästar på 2 dagar och dessutom red jag den sista typ 6 på kvällen och den första 10 på morgonen dagen efter... Och jag red i jeans på fredagen när jag red tre hästar...

//kajsa


2011-11-27
22:29:41

Spottofy

Jävla spotify!!!
Det funkar inte i telefonen och vi updaterade det igår-.-
Jag måste få lyssna på musik innan jag somnar annars kommer min natt va fötstörd och jag kommer vakna sur och grinig och jag kommer skälla på mina kompisar så jag inte har några kvar och smällatill läraren och bli utslängd från skolan och inte få någon utbildning och bli uteliggare och ingen märker om jag dör...
Och allt är spotifys fel!!!
Hahaha skenade iväh lite där va x)
Men alvarligt varför fungerar det inte???


2011-11-27
18:58:39

tävlingar <333
nu var det VÄÄLDDIIGGT länge sen jag tävlade!!
senast var på botkyrka den 6 november och jag är vääldigt tävlings sugen men nu om två vecor ska ju hästen få julvilla!!!
urk vad det är länge kvar till tävling nästa gng!
jag kommer länkta ihjäl mej innan det är dags igen!
image description
mälarhöjden 1.10 placering 5
image description
runsten på runstens hoppet! 1.10
image description
stockholm fältrittdklubb, 1.10
sollentuna ridklubb, 1.10
sollentuna ridklubb, 1.10
gagnef!! vi var i borlänge i sommras men hade inga bilder därifrån men
meetingen är ju grym kul asså!!!
älskar att tävla även fast det typ inte blir placeringar!
men i bland måste jag erkänna att det känns totalt hopplöst...
gagnef 1.20
mälarhöjden 1.10 (mamma som filmar)
//Kajsa

2011-11-27
17:12:49

Slickstenen

Sliclstenen


2011-11-27
17:10:24

Globen shoppning

Idag har jag varit på globen har alltså inte ridit någonting idag men man har ju lite annat att skriva om:)
Jag har inte tittat på några shower jag har bara handlat!
Det var faktiskt inte så mkt folk, man kunde gå normalt och titta på allt!
Också träffade jag massa folk som jag känner också:p
Vad har jag handlat då???
________________________________
•rosa kingsland jacka ord pris 1499:- jag betalade 499:-!!!
•gråa BR lindor, 200:-
•termo tumridvantar, 100:-
•hästgodis slicksten, 75:-
•hästsnoddar+knopp kam, 15:-
Det kommer bilder på deta inom en timme ;)
________________________________
Jag är rrrrikdigt nöjd med årets globen shopping!!!
//Kajsa


2011-11-27
00:31:41

Svar på komentar

Emma: men en söt tönt är han min skalman:)
Haha ja det är han! Skalmanen!
//Kajsa ( inlägget innan var också av kajsa!!!)


2011-11-26
23:48:13

Bilder

Kollade på gammla bilder från jätte längesen och hittade två söta

Första bilden är syster Emma syster ida och hag längst framm

Och andra bilden är på mej och mamma jag är ungefär fyra år!
Född på hästryggen elr vad?


2011-11-26
13:58:46

uteridardag!
Gissa vad?
Jag har hjälpt jenny och rida idag med :D
Men i dag så red vi ut, fornarina som jag red var ganska så mkt fjantig!
Reste sig och vände sig och hon började till och med sparka med frambenen men det gjorde hon bara när vi var påväg bort från hem men när vi var påväg hem så var hon så pigg och villig att galoppera så fort det gick och vart lite små irriterad när jag höll henne!
De andra två, Disel och puma, var snälla, sprätte lite och bockade men inget specielt!
Jag kunde ridit Roban också men det han jag inte för vi ska ha middag idag och jag måste städa lite till och så ska jag baka lussekatter också!!!
hur ska jag hinna allt???
Jag red ut med Yina fina också med syster Emma och knappen, hon var mer på idag än förra veckan! hon stack en gång men jag fick tag på henne efter några meter!
Men hon vänder huvet och halsen åt fel håll upåt så man kan inte bromsa henne, så först måste man lixom få ner huvet innan man kan börja bromsa!
Och så har hon ju sina special deignade kaninhopp men idag gjorde hon inga sånna!!!
Yina är rikdigt bra att rida ut på utom att hon är så pigg men hon ärinte rädd för nått hon kan titta på nått men då är det bara nyficken, för hon vill jämt gå fram till det och kolla vad det är men kanppen är värsta mesen och går bakom Yinas rumpa och så fort hon byter sida av vägen så är han som en svans, och har man fått honam att gå bredvid så gör han sånna råtvärnitar tills yina är framför och han kan vara svans igen...
tönt han är!!!
//Kajsa
image description

2011-11-25
21:00:46

Yina,Puma,Roban!
kom hem från stallet vid 20.00, jag åkte ditt direkt efter skolan jag tror jag var där vid tre!
Jag har ridit Yina, Puma och Roban, det gick jätte bra mad alla tre :)
Yina var inte lika fin som hon va i veckan men det är ju hennes vilodag ientligen men hon fick vila i tisdags och ska stå på söndag så då fick hon faktiskt gå idag!
Hon var väldigt sparkig och studsig och tykte bara att jag var jobbig och efetr det gick hon inte fram för skänkeln så jag ökade jag galoppen med mkt stöd på tygeln och sen vart hon rikdigt fin efter det!
Puma var jätte fin men jag red inte så länge på henne, jag gjorde inget specielt heller!
Robban var fin och jätte mjuk!
Han är en meeega pigg häst och har gåt SM och vunit grand prix men har inte längre någon lust att tävla och det är väldigt synd för han hoppar som en gumiboll!
Han ÄÄLSKAR att vara med på tävling och på framridningen men så fort han kommer in på banan så blir han en tjock sten som inte går att rubba!!!
Men han är rikdigt rolig att rida och hoppa är sviin kul!!!
På söndag ska jag gå på globen med lillida och mickis från stallet det ska bli jätte kul, rikdigt taggad ska jag säga!!
//kajsa
Puma 5 år
Robinzon (Roban) 16 år

2011-11-25
11:07:31

tråk inlägg

sitter i skolan och gör inte så mkt...
ska till stallet efter skolan med pappa men jag kom precis på att jag har glömt ridbyxor och att jag måste fixa praktikplats...
urs vad jobbig livet blev asså...
men jaja, i morse trodde jag att min mobil hade gått söned!!!!!!!
den stängde av sej med fult bateri och det gick inte att starta den...

kajsaimage description
fatar ni att jag fick ppaaaniiikkk elr!!!
men sen gjorde jag nått höl in´massa knappar och då starta den!
wooohhoooo!!!


2011-11-24
22:21:28

det är så kul!!!
träningen i dag var RIKDIGT bra, jag red bra yina hoppade jätte bra och allt var bra!
fast jag var helt borta, hjärnan var någon annan stans och jag typ tänkte inte något när jag red...
men det måste ha varit det som gjorde det, jag tänkte inte och jag gjorde allt på rätt set!
jag gjorde det bara och det kändes rikdigt bra!
typ allt blev bra fast jag inte tänkte !
det bara blev!!!
jag tror att jag ska sluta tävka så mkt när jag hoppar, uppenbarligen så går det ju rikdigt bra då!
elr det är ju klart att jag inte bara satt och åkte häst men jag tänkte inte en massa t ex "nu blir det kort elr nu blir det stort elr ytter skänkel " inget sånt!
Allt det bara satt där i min kropp och jag bara tänkte fram elr tillbaka och det blev perfeckt!!!
Det var rikdigt roligt ska jag säga!!!
men gud det låter som jag inte var intreserad och bara gjorde det för jag var tvungen men så är det värkligen inte!!!
rida oär det bästa som fins och hoppa är mega roligt och det blir bara roligare ska jag säga!!!
//Kajsa
image description
(bild brist tyvärr)

2011-11-24
15:31:07

Kajsa

Inlägget innan var av Kajsa


2011-11-24
15:30:14

Tänka högt!

Jag har tänkt på det här ett tag och nu tänker ka "högt" hr på bloggen...
Det fins de som säger att dom är skitduktiga och inte hittar någon tränare som matchar deras kunskap, att dom är fullärda och att dom inte har nått kvar att lära sig... (jag pratar så klart hästar här)
Men gud vad tråkigt det måste vara!!! Då är ju självav grejen med att rida borta! Det roliga är ju att lära sej mer ich nya saker... Eller... Har jag fel???!!


2011-11-23
23:21:31

Någon slags nostalgi
2 inlägg samma dag, FUCKING REKORD!! Men nu ligger jag i sängen, red idag trots allt. Hade ju inte bokat av och känner mej ju ändå bättre med förkylningen. Hade Philip, typ stallets största häst :P Jobbigt vare! Så nu ligger jag nerbäddad och nyduschad i sängen :) Riktigt niiiice!! Har även bokat biljetter till mej och faster till dressyren på lördag :) Det blir trevligt :) Och nu till det nostalgiska... Dags att kolla på Bröderna lejonhjärta :) Kalla mej tönt. Men vafan växte ju upp med det där och jag gillar tanke på att Nangijala faktiskt finns. Med dom fina körsbärsträden och det. Jag hoppas lite i smyg att den platsen finns, att man faktiskt får träffa dom som lämnat jorden.. Hur som helst, nu ska jag bara titta på den och lite sådär smålåtsas att jag är liten igen. Natti :) // Felicia

2011-11-23
22:33:46

ponny!!!
Den här dagen har varit sjukt bra!!
Till skilnad från för någon vecka senn när allt bara gick dåligt och jag trode det var något alvarligt problem med hästen och sadeln var fel!
Det är klart att man börjar med att kolla på sdeln efersom jag haft så stora problem med den inna och det har varit så att hon specielt inte vill hoppa kombinationer och hon går inte fram för skänkeln mm...
Men som tur var så har hon blivit som vanligt och ännu finare till och med!
Som jag skrev här om dagen så är hon mega lätt i handen och jobbar fram med backen!
Här kommer en liten kort snutt från början av travarbetet!!!
Jag har även ridit ponny idag, Shakir vet inte hur det stavas, men honom har jag ridit och det var sjukt anorlunda och litet men jag travade bara lite och arbetade honom!
Lillida (ryttaren) tyckte han var jobbig och då fråga jag om vi skulle byta hästar så fick hon rida mega lätt yina och jag fick rida liten stertig ponny men det var bara kul!!!
Jag tror Lillida tkt de med?!?
Han blev mjuk och fin efter ett tag men hon han tyvärr inte hoppa upp och rida själv efter för vi fick brottom till bussen (Som vanlit) men man kan ju hoppas att det kanske sitter lite kvar i morgon?!
behöver ändra på!
*upp med blicken
*stilla med handen
*rida lätt långsammare
*och ihopp med handen
*länga lädren ett hål när jag rider på marken
nu har jag lite och jobba på =)
(har ni synpungter säg det, det är bara bra!!!)
//Kajsa

2011-11-23
12:29:36

Fortfarande sjuk..
Ja, jag är still sjuk. Men känner att jag börjar bli bättre :) i söndags tittade jag på alla Pirates filmerna, eller ja 1,2,3 :) för har inte den sista :S Och idag kollade jag på 3an igen, den är sååååå bra!!!! :) Hade enegtligen tänkt försöka gå till skolan idag men kände att halsen inte pallade det ;o Snart äre fredag, sjukt nice faktiskt :) Hoppas resten av den här veckan går fort och även lite av nästa vecka med ;) Har ju lite att se fram emot :D Och jag har hittat praktik. ÄNTLIGEN LIKSOM!! Så ska förbi där nästa vecka med massa papper.. Satsar på att gå till skolan på fredag iaf, då äre ju fredagsfika och det vore skam att missa det! :O Plus att jag saknar mina små väninnor ;)haha :P Aja det var väl allt för mej idag antar jag, // Felicia :)

2011-11-22
22:46:47

05.15

Nu ska jag Nanna för det blir upp tidigt i morgon igen -.- jävla skolan... Klockan börjar ringa 05.15 ... Det är jäääääävligt tidigt!!!!
Så Godnatt alla puss kajsa!


2011-11-22
19:50:13

OMG vad är det där????
asså det hä är det värsta jag har sett!!!
vad fan är det här för javla flummgubbe???

2011-11-22
19:00:44

CHILLISTORE.SE
kom hem från skolan precis och det har inte häst så himla mkt, vi var på studie besök på grönsaks handlarn elr vad det hette det jag inte spec kul...
det hände inte så mkt där, men efter det kom pappa och hämtade mej och vi åkte till kungens kurva och skulle bara handla lite mat men det blev mer än så fast vi handlade inget ;)
men vi gick ock kollade lite i anndra affärer, och då var den där!!! den heliga affären!!!
(fast det viste jag ju inte då)
men sen när jag gick in där, asså shiit vad det fans grejer!!!
och fina grejer dessutom, jag hittade assa fina förvarnings lådor, klockor, ljusstackar, soffor, prydnader, brickor asså allt!!!
Överkast fanc det jätte fin, filtar som var supermysiga!!!
heltklart min nya favvo affär!!!
nu kommer det lite bild bomb ftån dena butick!!!
kanske borde skriva vad buticken hetter!?
Namnet är CHILLI!


Britiskt mänstrade förvarings lådor
super mysig filt
super fin godis skål
en hink man kan ha blomor eller så i
en grrrym klocka
en fiiin fin låda!!!
en till fin godisskål!!!
vist är det fina saker ???

2011-11-22
08:18:12

Sova

I dag ser jag rutten ut och känner mej väldigt rutten också... Men jag får klara mej i dag och hoppas att jag är den enda som tkr så :P idag ska jag inte till stallet, min syster Emma ska fixa henne idag. Rida, mocka, hö ja allt!
Och jag har inte sovit bra alls inatt... Jag har sovit men drömt att jag varit vacken hela natten så när klockan ringde i morse trodde jag att ja ställt den fel så jag precis hade gått och lagt mej... När jag insåg att det var morgon fick jag panik och sen somnade jag om som vanligt och vakna när bussen går...
//kajsa


2011-11-21
20:19:46

gymma grynet
kom hem från stallet för en liten stund sedan!
Yina var sjuukt fin i dag, hon fick värsta nacken och arbatade jättebra!
Jag hade nästan inget i handen och hon drev bara från back men innan vi kom dit var det mkt protester...
Sparkar, studasde, krumsprongade, ja det vanliga!
Men jag forstate bara att arbeta och bryde mej inte så mkt och vips så tog hon skänkeln och gick framåt och drev från backen!!!
Tänk vad envishet och ihärdighet lönar sej, det har jag många bevis på!
Och när hon stog i gången och jag borstade henne så kollade jag på henne och såg att hon fåt värsta nacken!
Inte värsta hingst nacken precis men värsta nackan om man kollar på övriga henne!!!
Jag känner mej lite stolt fakdiskt, det borde betyda att man har jobbat bra?!
//Kajsa
Jag ska prata med min syster Ida om hon skulle vilja ta lite kort när jag rider hjärtat på marken efterson jag dels bara har bilder när vi hoppar och inga på marken och så har hon en fiiiin system kamera!!
Och det kommer lite bilder på hjärtat sen från i dag...

2011-11-21
16:28:05

OMG

Juste kolla vilka stora fötter!!!!!
Den lilla foten är min och den stora foten är en kille i min klass!!!!


2011-11-21
15:44:11

Filma

Sitter på bussen från skolan och ska typ ringa mamma och fråga henne om hon kan köra mej till stallet eftersom den går om 10 min... Elr så tar jag 5 bussen ut och sen hämtar dom mej elr så! Men allt är klart iaf utom ridningen för det sköter jag!!!
I morgon ska Emma rida och ta hand om lilla hjärtat!!!
Helt annat, jag ska försöka få så att jag kan bli filmad lite oftare när jag rider, man säger ju en bild säger mer än 1000 ord men en rörlig bild hur mkt säger den då??? Haha inte för att jag gör videoinlägg men det blir ju typ som det eftersom jag nästan jämt skriver om hur det gått när jag red och då kan ni ju se själva!? Och så är det bra att se sej själv rida för då ser man själv vad man vill och måste ändra på! T.ex filmen igår märkte jag att det går jätte långsamt och måste få ett lite högre tempå i henne! Se vad bra det är att se sej själv!
//Kajsa


2011-11-21
10:59:01

Sjuk..
Känner mej inte alls bra. Riktigt risig i halsen och förkyld! Men klarade helgen, tävlingen och jobb iaf :) Så idag får Kajsa va i gruppen utan mej, men det går nog bra ändå ;) Hästen jag skulle haft i lördags va inte frisk så fick ta IT istället, min gamla sköthäst :) Gick väl inte så bra direkt :P Men ett fint minne fick man iaf! I veckan blir det ridning om jag känner mej bättre, annars får jag väl ligga hemma och ruttna :O Men men.. så är livet ibland! Nu ska jag titta på Pirates 3 tror jag och bara chilla :) // Felicia

2011-11-20
23:56:58

Problem... igen!

Nu har jag fått problem igen fast den här gången är det betydligt mindre än sist... Men det är fortfarande ett problem...
Ja problemet är att när min tv försvann från mitt rum (mamma och pappa snodde den) så har det blivit så omysigt... Vist det är mkt finare utan tv för dom är så fula men det blev så tomt och omysigt, vad ska jag ha där nu lixom??? Just nu känns det som att jag skulle behöva en riktig storstäd i mina rum!!! Men oavsett så kommer det inte bli finare elr mysigare för det är inte mysigt... Jag måste göra om på mina rum så nu har jag kommit på lösningen nu ska jag bara genomföra den...
//Kajsa


2011-11-20
22:01:53

uteritt
Igår red jag ju ut på yina och fornarina!
yina var väldigt snäll och gjorde inte så mkte hon stack iväg en gång men det kan man ju leva med!
fjunan var också jättesnäll, men hon kan inte ligga backom någon för då blir hon sur märkte vi i går!
hon började göra krumsprång och bocka i nästan varje galoppsprång!!!
haha dom är så söta!
Winnie kan man inte säga så mkt om, hon skulle bara skrittas och det gick sjuukt långsamt!
i morgon är det skola igen...
mmmm vad kul elr inte...
men vi har inga vanliga äämnen iaf, bara bageriet!
image description

2011-11-20
21:03:53

film
En liten film från när jag red i dag!
det gick bra att rida och ho var jättefin när jag red på marken med :) nu ska jag gå och se beck!
//kajsa

2011-11-20
00:24:50

Plattfall!

Idag har jag hjälpt Jenny att rida ut på Fornarina ridit ut på min egen lilla älskling och hjälpt Emelie att skritta Winnie! I fredags så hjälpte jag Jenny med puma och Fornarina men jag skriver mer om allt i morgon för nu blir allt jag skriver plattfall!
Natti alla från kajsa <3


2011-11-19
13:52:41

Fjun och dun

Sitter och väntar på bussen i vårsta på väg hem! Jag ska träffa Vicci i Tumba senn också. Jag och Emma hade jätte mysigt igår vi kollade på film och godis! Jag red inte yina i går men jag red Puma och Fornarina. Jag skriver lite mer senare när jag sitter vid datorn!!!
//Kajsa
Haha CP bild men jag bjuder på den ;D


2011-11-19
00:18:37

Bilder

Här kommer lite bilder från Åmål i onsdags!
Det är jag, min st sys Emma och hennes plast barn Ehvile hans pappa min andra st sys ida och hennes kille. Sen är det mina kusiner min mormor min mamma hennes moster och där tror jag att jag fick med alla :P


2011-11-18
21:05:14

<3

Kollar på sweat home Alabama med Emma <3


2011-11-18
16:51:32

Gästinlägg Emma <3

Gäst bloggning av syster Emma snart drar vi till stallet sen ska vi ha mys kväll bara jag och Kajsa som ska sova hos mej eftersom jag annars skulle varit själv hemma.


2011-11-18
13:43:26

Snabbis

Nu var set ett tag sedan jag bloggade men nu gör jag ett lite snabbinlägg för jag sitter på lektion.
Träningen i går gick skittbra!!! Jag red först puma och det var nog den bästa träningen med henne i går, hon var jättefin och jag red jättebra på båda :)
Yina var jättefin i gå, hoppade jätte bra och stod inte emot ett enda dugg utom till en ganska stor oxer, den bangade hon på och ville inte hoppa! Vi hade kunnat få över henne men då fans det också en risk att hon skulle bli så där suuper stressad och sen hade det inte gått att göra nått... Jag red på hakamore och det kändes skiit bra!!! Men i morgon ska jag rida någon av Jennys häst, winnie och yina och i kväll ska jag sova hos syster yster!!!
//Kajsa


2011-11-17
12:22:15

Vad finns det att skriva om?
Min kollega har klagat på att jag inte skriver så ofta. Så får väl försöka ändra på det. Imorrn är det iallafall fredag, sjukt skönt! Helgen är lite oplanerad sådär.. Ska ju ev tävla på lördag men vet inte hur det blir då vi har fått svamp i stallet ;o så vi får se! Är ganska så trött just nu.. har väl med hösten att göra tror jag. Ja, just nu finns det inte mycket att skriva om tyvärr. Ska försöka fixa praktikplats idag också. ska försöka skriva snart igen, något roligare då också.. // Felicia

2011-11-16
19:20:19

Bilkoma

Nu har jag vaknat ur min bil koma och jag undrar hu i helvete jag ska kunna sova ikväll!!! Har typ varit vaken i sammanlagt 7 timmar Max!!! Jag kommer vara Dööd i morgon eller så har jag sovit för flera dagar... Jag har inte varit i stallet på två dagar nu och det är inte så kyul kan jag säga!!! Jag saknar hästen som faan och det är ända till i morgon kväll kvar tills jag får träffa henne... Jag vet att jag är sjuk men hon är min lilla bebis så de så!


2011-11-16
12:35:45

Värmland

Nu sitter vi i bilen och vi har åkt i några timmar nu och är nog snart framme i Åmål! För er som inte vet var eller ens vad Åmål är ska jag berätta vad det är, det är nog Sveriges minsta stad och ligger i på västra Sidan av Vänern! Det är sjukt litet men det är väldigt väldigt fint på sommaren! Hela min släckt bor i Åmål och det var typ 2-3 år sedan jag var där nu! Men det är mysigt! Jag är född i Karlstad men vi flyttade innan jag blivit ett tror jag så jag har nästan ingen värmländsk dialekt, den enda jag har är från pappa! Men jag kan härma det bra!
//Kajsa


2011-11-16
06:43:14

Åmål
det fins inte så mkt at skriva om i går, jag var inte hos hästen för att jag slutade så himla sent och så skule jag backa tårta till mmin mormor som vi ska åka till i dag!
hon fyller år, hon blir 90 år!!!
fatta att hoon är född 1921(!) det är typ ass längesen!!!
men ja vi ska åka till henne idag och hon bor i Åmål, det är ca 35 mil!
bloggar mer sen!
kajsa

2011-11-15
07:15:07

Sadel problem

Jag hade ett litet utbrott igår men det jag skrev är sant, det är tredje gången sadeln har "töjt" sej eller vad man ska säga! Första var med idealen då bara bara slutade yina att hoppa och vi förstod inte sen kände jag vid manken jo sadeln låg platt på manken så då åkte vi in med det till mustang där vi provade ut sadeln och bad dom stoppa om den och det gjorde dom men när vi var dör och jag provade sadeln igen tyckte jag att den fortfarande inte var bra Men dom sa att det inte var några problem! Men jo vi fick åka tillbaka några veckor senare med precis samma problem som sist då fick vi byta till den jag har nu och ja tror ni inte att den också har "töjt" sej!!!
Förstår ni att jag är arg på dom elr???
//Kajsa


2011-11-14
22:29:07

Mustang

Ligger i sängen och är trött men jag känner att jag inte kommer kunna sova! Jag har sjukt mkt o tänka på judar nu och jag är inte riktigt som vanligt! Jag brukar vara lugn och är aldrig stressad! Jag kan nog nästan inte stressa men nu känner jag mej inte så lugn och det är för mkt att säga att jag är stressad men nått åt det hållet!!!
Och det har med jävla sadel problemen att göra och det där JÄVLA FITT MUSTANG! köp aaaldrig sadel på mustang!!! Vi har blivit lurade 3 gnr på det där jävla stället!!!!! Så jävla dåligt man lägger ut så mkt pengar och sen måste man åka tillbaka efter ett halvår för att sadeln har sjunkit och ligger på manken så hästen inte vill hoppa!!!
//Kajsa


2011-11-14
14:11:41

Sov time

Sitter i skolan och är sjukt jävla trött och känner för att ta en power nap (stv?) men jag tror inte min grupp skulle gilla det så jag måste sticka nu!!!
//Kajsa


2011-11-14
11:01:02

Älska livet idaaag

Hellu! :) nu sitter vi i skolan och har så sjukt jäääävla roligt! Livet bara flödar på!! Snart ska vi baka en kaka!! Hoppas bara vi har Kjellkjellkjell som vikarie :) här kommer en sexig bild på min väninna/kollega/prinsessa/sockertopp/sexbomb!!! // Felicia


2011-11-14
09:43:12

Tåget

När jag vaknade imorse så var jag så sjukt trött och typ orkade inte vakna eller gå upp! Men ja jag var ju tvungen. när jag skulle borsta mitt hår så vart det så jävla statiskt allt bara stod som en boll runt mitt huvud!!!
Snacka om bad hair day!
Men à jag var tvungen att gå och tvätta håret och nu ser det lite bra ut iaf...
Ja just nu sitter jag på tåget påväg till skolan. Och jag har glömt säga det här så håll i er nu!!!
I skolan har vi grupper vi bakar i och jag gillade inte min och jag ville byta till Felicias! Ooooooch jaaa jag har bytt!!!!!!
Så nu Felicia får du dra med mej idag och rösten av ditt liv, haha elr kanske inte rösten av livet! Men tillsvidare iaf!!
//Kajsa
(vet inte vad för bild jag tog)


2011-11-13
18:24:15

Butet vs pessoa!?
Butet vs Pessoa, helt klart butet
nu har jag letat sadel så jag är aldeles snurrig i huvudet!!!
hittat en butet och en pessoa men jag är inte så mkt för pessoa.
men Butet gillar jag bättre, jag tror det kommer ligga bra på henne!
men nu har jag slut på ideer på säljsidor!!!
vet ni några!?
VS

2011-11-13
15:42:52

alla har vi dåliga dagar!
neredagne fortsatte i  dag och jag hade jätte ont i ögonen när jag vaknade i morse och sedan gick det över i huvud värk...
jag som aldrig ar huvud värk har haft det typ 2 elr 3 gnr i mitt liv, men jag har väl tänkt för mkt på sista tiden och överanstängt huvet!!!
men när jag åkte utt till stallet så hade jag som sagt onte i huvet men när jag hämtade in yina så bara försvan det och jag måde fin fint!!!
och det känndes mkt bättre att rida i dag och allt har känts mkt bättre till och med att kolla på sadlar!!!
alla har vi dåliga dagar, och jag har dom väldigt sällan!
men när jag red så skrittade jag ut i skogen med mamma ida Dumle och Hermes, Dumle och hermes var totalt galna dom sprang som dårrar, haha!
hermes våran gammel hund och Dumle min syster idas ung hund!
Hermes är 8 snart 9 år gammal och har börjat bli lite gaggig och Dumle en skitstor brun doberman som inte har koll på något, han är 1 år!
men fter våran tur i skogen på mer än en halvtimme så red jag lite i ridhuset och det kändes rikdigt bra!!!
och i morgon ska jag hoppa lite och se hur det känns med hackamoret!!!

2011-11-12
23:27:38

nere dag...
idag har jag kännt mej lite nere och jag är ganska säker på varför...
jag hade typ ingen lust att rida och det hände senast när jag var magsjuk!
det tog säkert 20 min att mock och det brukar ta 10 och jag har inte haft lust till så mkt i dag...
en ganska tråkig dag!
jag hor kollat på runt litte på datorn efer saddlar och kollat vad jag kan få min sadel!
men nu har jag inget mer att skriva...
//kajsa
kärlek på rikdit <333

2011-11-12
00:59:35

John blund på besök

Kom hem från stall partaj för en liten stund sedan och ligger nu i sängen och väntar på att John blund ska komma och strö sand och jag kan säga att det inte kommer ta lång tid innan han hälsar på mej!! Så därför så bloggar jag om allt i morgon <3


2011-11-11
07:47:43

Stressiga yina!!

Nu är jag påväg till idrotten... Urk säger jag!!!
Men igår på träningen så gick det sådär kan man ju säga...
I början gick det jätte bra fram tills att vi skulle hoppa det smala, hon gillar verkligen inte det smala... Hon hoppar det några gånger när det var lågt. Men när det började bli högre så ville hon inte hoppa mer...
Och när hon stannar blir hon stressad för att hon gjort fel och bara börjar studsa och när hon blir stressad så river hon och när hon river så blir hon änu mer stressad och då stannar hon mer och så fortsätter det tillslut så vet hon inte vad hon gör, hon bara flänger runt och lyssnar inte ett skit på mej, jag finns typ inte ens för henne när hon blir sådär men sen så skrittade jag henne efter den där rundan för det var bara en runda! Men à jag skrittade henne och nästa sväng jag hoppade så hick det mkt bättre men jag kunde inte hålla något i handen för då började hon studsa direkt så tyglarna dom bara fladdrade och flängde runt... Men det kändes bättre förra tävlingen på hackamoret så nu ska jag rida på det nästa träning.
//Kajsa


2011-11-10
22:41:14

Trööttt

Är så himla trött nu så jag orkar inte blogga! Så jag bloggar i morgon på morgonen ist för jag kommer typ soooomna nu!! Natti //Kajsa


2011-11-09
22:41:27

värden gladaste häst!
Sitter och lyssnar på "Someone like you" men Adele, den är så hiiiimla bra jag älskar den där låten asså!!
Idag var vi på besök på delicato, det var ganska kul men inget man vill göra ofta direkt.
Vi fick gå runt där dom gör alla saker och sen fick vi sitta och lyssna på en snubbe när han prata o det var iiiinte kul, det gjorde skit ont i rumpan att sitta där och fönstret var öppet bckom men så det blåste kalt på mej så jag frös och så fick jag ont i ryggen av stolen...
Så nu har jag fått gnälla lite så nu mår jag bra igen, haha nä jag mår alltid bra utom när jag är sjuk men det är jag inte så ofta!
Men sen åkta jag ju till lilla hästen äfter skolan och då leker värkligen livet, det är nog det bästa som finns att vara och pussa på den lilla godingen!!
Trots alla hyss hon har för sig nu för tiden så är hon värdens bästa lilla häst!!!
Men hon var jäte fin o rida idag hon flyttade sig jätte bra och var jätte mjuk i munnen.
Jag red lite på bommar, det låg tre skritt bommar, tre trav bommar på volt och två singel bommar på olika ställen men det fans inga galopp bommar.
Men jag red galopp på trav bomarna med, hon har så lätt far att korta sig så det är bara att hålla ihop och hålla om benen så gör hon det galant!
Jag provade på skritt bomarna med man det kan jag säga att det gick inte!!!
Men hon började bara skritta men det var värt ett försök!!
Och att hästen har sjukt brottom ner till ridhustet så hon till och med börjar trava ner innan jag har satt mej, fått på handskarna och öronen är så myket framåt så dom nästan slår ihop måste vara ett bevis på att hon tycker om att arbeta och att vara där nere för hon skulle kunna vända mot stallet igen för jag håller inte i tyglarna?!
//kajsa

2011-11-09
07:39:25

Störriitt

Sitter på 707 på väg till delicato!
Sjukt skönt för jag ska åka långt!!! Och det är så skönt för då slipper man gå ut, men... Det skulle ju vara mkt skönare om hörlurarna var hela... Den ena fungerar perfekt men den anndra låter lite som en pappersbit!!
Nä nu ska jag ägna mej åt att störa mej på det!
Tjaauu!!
//Kajsa
Jag och Vicci <3


2011-11-08
23:25:00

Godis nattis

Har typ precis lagt mej i sängen och ögonen börjar att somna lite gran men ska skriva lite iallafall!
Tandläkaren var ju hos Yina i dag och när ta dosen ändå var ute så gjorde vi preston (en annan häst i stallet) också.
Yina var jätte snäll hon rörde sig inte ur fläcken hon bara stod och hängde på box kanten, jag fick till och med hålla stilla huvet på henne! Hon svarar så himla bra på drågen!
Preston var också jätte dukig men han ville inte riktigt hänga på boxen som yina och när han väl hängde så försökte han kväva sej så jag fick typ stå och hålla honom upprätt. Svårt at förklara...
Båda var lite vassa men inga sår och det Behövdes bara raspas!
Nu är jag som sagt trött och ska sova! Och juste jag har jobbat med läxa från skolan i fleeera timmar!!!
Natti natti<3

(uträkning på % i service och bemötande kursen fattar inte ens vad det där betyder)


2011-11-08
23:17:42

Checkar typ ut..
Ska vara sjukt ärlig. Är fan trött på det mesta. Pallar inte anstränga mej i skolan när det ändå går åthelvete. Ser liksom ingen mening med det hela. Funderar på att fly till ett annat land och bara leva livet!! Fett trött asså! Trött på jobbiga människor, trött på jobbiga saker. Fuck det mesta just nu.. checkar ut! Tackohej, hööörs //Flisan

2011-11-08
16:57:31

photoshop???
har precis laddat hem någon photoshop grej och jag fattar inte ett jävla skit!!!
hur fan gör man!!!
jag har bara fattat hur man får in en bild där, men hur i helvete gör man för att photoshopa bilden!?!
Eller är det till för att bara titta på bilderna?
Jag är så otecknisk och sona saker!
Jag kommer antagligen inte fata hur men gör så jag får nog ringa min teckniska syster Ida som har gått foto o media eller vad det var på gymnasiet.
Så hon kan sånt där!
//kajsa

2011-11-08
09:15:05

Tandläkaren

Sitter på 729 på väg till stallet, och i dag kommer tandläkaren till yina!
Och det tror jag är bra, jag har haft lite känning av att det behövs bland alla bus men nu ska dom bli ordnade!!!
//Kajsa


2011-11-07
21:01:34

busungen Yina Knäppgök!
Kom hem från stallet för ett litet tag sen!
Ridpass i dag då, hon var väldigt fin men hon är så himla busig nu för tiden den lilla hästen, det kan komma en liten krumbukt från ingen stans eller så står hon bara på stället och studsar!
Som i går på framhoppningen så bara stod hon och studsa men man blir ju lite trött på att bara stå på stället så jag la på spöt och då gjorde hon VÄRSTA kanin skutet och det var himla nära att jag ramlade av då kan jag ju säga!!!
Haha hon är så söt!
Men något som inte är så sött är att hon har börjat sparka i gången igen, hon gjorde det när hon var unghäst men vi fick ur henne det men nu har hon alltså börjat igen...
Och det är inga små lätta sparkar hon har börjat med, näe det är rickdiga kosparkar skulle hon få in en träff skulle det göra JÄVLIGT ont och man skulle nog ha en rejäl lårkaka i flera veckor!
Och om hon fick in en rikdig stjärnsmäll skulle man säkert få en spricka...
Men det måste vi få ur henne fort som satan för det är farligt!
Men hon har börjat med massor av hyss på äldre dar eller äldre o äldre haha 10 år!
Men hon har inte bara börjat med hyss hon har blivit snällare med vissa saker tex att klippa henne, det gör man själv på en halv timme!!!
Men hon har som sagt blivit en rikdig liten busunge på "äldre" dar, hon har alltid varit lite busig!

2011-11-07
10:33:12

konstigt
gick upp vid 10 och ska snart åka till memma på vårdcentralen.
sen ska vi åka till min skola och ha utväcklingssamtal...
inatt har det hänt något skumt!!!
i går stälde jag min väckarklocka på 8 för att jag inte vill såva för länge men i morse ringde den 6!!!!
och jag är heeelt säker på att jag stälde den på 8, och dörren till mitt rum var uppn och förnstret var stängt men det fan ju ioförsej vara pappa som gjort men jag tror inte han skulle ställa om klockan! man jag ska prata med honom!
men det harju hänt lite skuma saker här men det berättar jag om en annan gång!!!
//kajsa

2011-11-06
23:48:57

Alice i undrelandet

Sitter och tittar på Alice i undrelandet! Men kommer säkert somna här i soffan som vanligt!!
Det händer jämt först är man klarvaken och vips så ligger man där och sussar sött! Och är alltid lika förvirrad varje gång när man vacknar...
Nä vi får väll se hur lång tid det tar denhär gången!
Natti natti <33


2011-11-06
22:06:59

Aftonbladet

text från aftonbladet.se!!!

Det har hänt i trav, galopp, fälttävlan och distansritt. Men aldrig tidigare har en hopphäst dött inne på tävlingsbanan, i vart fall inte på toppnivå .

Inte förrän idag söndag, under världscupen i Verona.

I ena stunden hoppar 15-årige Hickstead, en av världens absolut bästa hästar, den svåra världscupbanan med bara en rivning. I nästa stund ligger han i dödsryckningar.

Fullsatta läktare och TV-kameror

Bredvid står en chockad Eric Lamaze och ser hjälplöst på när livet rinner ur den häst som kämpat för honom i åratal och tagit honom så högt en ryttare kan komma.

Det är en chockartad syn. Och så in i märgen sorglig.

Det hade kunnat hända hemma i boxen. Eller i hagen. På träning, uppvärmningen eller var som helst.

Men nu hände det inne på banan, inför fullsatta läktare och TV-kameror.

Eric Lamazes 38 ryttarkollegor denna kväll gjorde det enda rätta. De beslutade att avbryta tävlingen. Dels var de själva djupt gripna och skakade. (Den trefaldige världscupvinnaren Meredith Michaels- Beerbaum till exempel storgrät när ryttarna kom in till fots för en tyst minut). Dels hade det känts makabert att fortsätta.

Hann inte plågas

Det är alltid djupt obehagligt att se ett så stort, kraftfullt djur som en häst dö plötsligt eller våldsamt.

Oavsett var det är.

Värst är det om den plågas. Och man inte kan hjälpa den.

Hickstead hann inte plågas. Det var över på ett ögonblick.

Hickstead var född att hoppa, nästan attackerade hindren som om de stod där bara för att han skulle övervinna dem. Han dog inte mitt i språnget. Men nästan. Hade han gjort det hade det kunnat sluta med en katastrof och en ännu större tragedi för sporten.

Hickstead var en kämpe, in i det sista. En stolt hingst. Mer vild än tam, nästan.

Hade han varit människa hade han velat bli ihågkommen för sina fantastiska prestationer, sin energi och sitt tigerhjärta. Inte för sina sista självande sekunder i livet på banan i Verona.

Hoppsporten måste bereda sig på en eventuell attack. Ett djur som dör har en förmåga att väcka starka, ibland helt oresonliga, reaktioner.



2011-11-06
21:09:39

Höst
Jag blir fett typ deprimerad av höstjäveln.. uh! Bort liksom! Men men ;o lovet har varit fin fint iaf :D Mys hos farmor typ! Men på onsdag börjar skolan igen, känns lagom roligt.. Fast lite grann ändå, får ju träffa Fanny Bunny och Kaj ;) Det blir nice det! Skriver snart igen kanske :) ska bara tillägga att jag är fett trött på människor som är tröga i huvet och inte fattar vissa saker ;o nu ska jag dricka varm choklad och mysa!!! Hare sjukt nice nu allihopa!!!!!!!!!!!!! hah :P // Fliiisan

2011-11-06
19:42:23

R.I.P Hickstead
hemskt att se ett så stort djur bara falla ihopp...
att benen inte längre bär...
och sedan ligga i kramper...
och man kan bara titta på...
det fins inget att göra...
en av världens bästa hästar som bara ramlar ihop och dör på väg ut från en lyckad runda!!!
Jag fick nästan tårar i ögonen när jag kolla på sporten i SVT 1 när dom visade inslaget om Hickstead...
R.I.P <33

2011-11-06
17:41:38

hemskt
länk ->http://www.expressen.se/sport/ridsport/1.2614283/stjarnhasten-dog-mitt-under-tavlingen
helt galet läskigt det där ^
jag undrar vad som hände att den bara dog sådär!!!
vad skulle man göra om det hände...
men det fins väll inget man kan göra, bara att stå o se på...
hemskt!!!
stackars Eric Lamaze!!
R.I.P hickstead

2011-11-04
17:23:32

hackamore
var ett tag sen nu men jaja...
jag var i stan i går och shoppade!
jag köpte ett par nya skor och dom är siiiit snygga!!!
sen åkte jag och tränade men det gick inge bra, men det är tänderna som måste fixas så jag får rida på ett kort hackamore tills dess,men hon hoppar fint på det men honblir väldigt tung i handen så det är lite jobbigt att rida på maken med men vi har tid för raspning på tisdag, och så är det tävling på söndag så vi får se hur det går...
i dag så har yina vilat men jag red fornarina ist åt jenny, det gick jätte bra men jag galoperade mest i stora galopsprng och joggade lite!
//kajsa
får låna deta av Emelie

2011-11-03
13:18:34

Jag va inte så bra på det här..
Så va de det där att skriva varje dag, fuck that ;o haha har för fullt upp. Men nu kommer lite uppdatering :) Jag tävlade som sagt i lördags och gick vidare till final, skit kul!! :D Han va så duktig så! Sen var vi och hämtade hästen igår! Det gick hur bra som helst faktiskt :) Han va lugn och verkar gilla sitt nya hem, så det känns jätte bra :) Så lovet blir fullt med aktiviteter eller vad man säger, men det är bara roligt. Sen ville jag ju träffa min lilla sockertopp Kajsa, men det lär bli svårt att hinna med :/ iaf idag.. För övrigt är jag lite småförbannad. Endel människor förstår man sig inte riktigt på! :O Det är dom där människorna man bara vill ge en jävla käftsmäll! Just nu är jag väldigt trött men ska ut till horsie snart igen :) Lycka<3 Han är nog den enda killen jag förstår mej på just nu ;) Ja det var väl allt för tillfället! Ska försöka skriva lite oftare. // Felicia

2011-11-02
15:49:19

Kisstumba

Står och väntar på bussen i Tumba men jag kan tyvärr inte stå där min buss åker ifrån för att det STINKER kiss jävla alkisar kan dom iallafal inte gå bort från mäniskorna o kissa elr!?!??
Och ni som känner mej vet ju hur jag är med lukter och sånt...
//Kajsa