kajsa

2012-06-30
22:03:49

finaste hästen!
idag har jag vRT MED SYSTER IDA PÅ Tävling I VALLENTUNA! stora bockstävr! det gillar vi! nä men, det blev en heldag. men det gick inte helt bra... men ja...
i morgon ska jag träna för A.L, det ska bli skiiiiit kul!!! och det var sjuuuktlänge sen sist, men nu ska det bli årdning på torpet igen!
inte för att yina är så jäkla dålig nu när jag rider på marken! snarare tvät om, hon är skit fiin!!! värsta nacken. men hon har facktiskt börjat få mycket mer muskler! på nacken är det nått man grepar tag i och ryggen börjar bli rickdigt musklad och vid manken ser man verkligen att musklerna börjar komma! men det kanske har med sadeln o göra också, vi stoppade ju om den för några veckor sedan så den kanske ligger bättre nu så hon kan använda musklerna och bygga mer muskler och vill arbeta med ryggen ordentligt! jag har finaste hästen! 

2012-06-29
15:11:06

jag behöver mer o göra!
igår: det blev inget bloggande igår när jag kom hem från idas träning men jag kan berätta lite nu iaf :)
yina var skiiit fin när jag red, gick i en jätte fin skön form och hn lyssnade jätte bra! det kanske kommer bilder på mej och yinaisen från i går om ida delar med sig av dom! då kommer det !! 
och det gick bra för ida på träningen också!
 
idag har jag städat helalägenheten och och ja jag har inte gjort så mkt mer! det är rätt tråkigt att vo i lägenhet, det finns lixom inte så mkt o gjöra och jag vill ha saker att göra inte sitta vid datorn eller kolla på ett tråkigt program! stallet går det ju lixom inte att åka till med bussen på morgonen med sista bussen (runt 9) då kommer man ju inte hem förns halv sex när första bussen hem går!!! det suger så jäääääääävla mkt!!!! men nu ska jag iaf ut till stallet med ida, hon har semester så jag kan ju prata med henne så kan man åka med henne hem från stallet! men när man kommer hem från stallet om man har vart där på morgonen så har man ju för mycket tid på eftermiddagen och inte göra nått.... sjukt trist! jag behöver mer att göra! och så ska hästen vaccineras på tisdag vid 11 då får man ju ännu mindre att gör när hon sak vila i några dar!!! 
 

2012-06-28
12:21:04

dagen idag!
ska åka med syster ida till A.L träning idag och titta och jag får låna hennes suuper fina system kamera! me like!! innan vi åker dit hade jag tänkt att jag skulle hinna riada men jag har inte fått tag på henne!
för övrigt så står det drömmar i ugnen som jag precis har gjort klart! herre gud vad mamma och pappa kommer bli tjocka!

2012-06-27
16:40:35

galen heest!
 
film från uteritten med ida idag! haha ni kanske inte ser så mkt men kan hör!
hon var helt galen idag, inga hopp elr nått sånt utom över varenda vattenpöl, nä idag skulle vi springa så fort det gick okontrollerat och totalt ignorera mej! haha lilla snuttan, men vi kom hem tillsammans och hela. hon var dock vääääldigt svetig! jojo var nog ännu mer okontrolerbar än yina!!!
 
ajja justnu håller jag på att backa bullar till E och T! T vaar såå sugen igår på det så Emma ringde och bestälde det igår så nu är dom snart klara!

2012-06-26
23:01:28

vallentuna
har inte varit i stallet och jag känner mej lite elak mot mitt lilla gryn att jag inte inte åkte till stallet i dag för att jag skulle på grill "party" Trans Auto (mammas jobb) och innan det var jag med Fille men. men jag hoppas inte hästen är sur på mej nu! haha. men syster ida tog hand om henne, hon skulle ha ridit ut men de rägnade så mkt så jag får göra det i morgon i stället! och hon kommer ju vara en aning galen då när hon har vilat i två dagar och inte ridit ut på ett tag och desutom mej ida och jojo! jojo lyckas på någon sätt stressa upp alla hästar fast han är typ helt lugn, och yina som inte är den lugnste hästen att ha o göra med utomhus inte innomhus eller för den delen!!! det blir nog roligt det där! 
 
hur ser min vecka ut då?
 
  • i morgon ja ska jag inte göra nått speciellt... kanske åka och kolla på en kurs på runsten.
  • på onsdag har ing inte bestämt någont... tråkigt...
  • på torsdag tror jag nog att jag följer med syster ida på A.L träning och tittar.
  • på lördag ka hon tävla i vallentuna då ska jag följa med och vara hästskötare/rådgivare!
  • söndag ska jag själv träna för A.L :) 
ja det ser rätt upp bokat ut :)
 
 

2012-06-25
21:04:42

inte mkt att skriva
har inte så mkt att skriva idag :) hästen vilade efter helgens tävlingar.
i morgon ska jag äntligen få träffa felicia igen det är typ ssssjuuukt länge sen nu och jag saknar henne så!!

en Bild jag tog på en pay and jump get är syster ida som håller på att bli överriden!

2012-06-25
00:46:11

tårtor!
min marsipan ros jag gjorde på skolan för väldigt länge sen! jeg vet inte om jag sagt det men jag går livsmedel på gymnasiet, konditori bageri. jag ska bli konditor!
 
åh hello kitty tårtan!
...
 
 
 
 

2012-06-24
22:58:47

ingen lust...
hemma från borlänge och jag har inte lust o skriva nåt för det är inte läs vart...
jag hade iaf roligt sälskap...
 

2012-06-21
08:45:14

hej då stholm
snabb blogg innan jag sticker nu!
det kan bli lite dålig uppdatering nu i helgen, vet inte om blogg . se fungerar på mobilen nu elr inte!
men ja allt är packat och väntar nu på syster så ska vi åka till stallet och packa in hästen så åkr vi runt 11-12 :D
tjingeling! //kajsa

2012-06-20
09:47:56

borlänge
idag ska jag och syster Emma handla inför Borlänge och vi ska fixa husvagnen och packa åt hästen, jag ska även packa klart åt mej själv! vi ska handla mat så vi har fruckost och middag där och så ska vi lägga in dynorna till sängar och sittplatser i hunsvagnen! i morgon bär det av! jiipii!!

2012-06-19
20:09:21

bråttom
kom hem från stallet för en liiiten stund sedan. idag har jag äntligen städat i trailern! det vart skiit fint det tog typ en timme-en och en halv! efer det viste jag inte vad klockan var så jag stälde mig och pratade lite med folk i stallet och så kolladejag på klockan, 17.30! shiiit bussen går om en timme och jag har varken mockat ridit eller gjort maten! snacka om stress! men jag han med allt! dock red jag barbacka men det gör inget!

2012-06-19
12:36:45

:)

2012-06-19
12:05:20

igår och idag!
vaknade runt 8.45 men jag låg kvar en stund och sen gick jag och satte på tv men det är ju så jääävla dåligt på tv på förmidagarna! typ våra bästa år och massa såna B serier! haha så jävla tråkigt, nä så jag satte igång en tvättmaskin och började packa ist! mycket bättre! jag har redan packat en stor bag och jag har en till på G men jag är inte säker på att det kommer få plats i den heller! men ja jag får vell pressa!!! idag ska jag se vad som behöver tvättas åt yina den fina också, så ska jag se vad jag ska ha med mej mer fr saker och så. sen blir det packa åt hästen i morgon! idag SKA jag städa transporten också! syster ida ska hjälpa mej och köra den till stallplanen så det blir nära till vattnet och så! äntligen ska det bli gjort! 

jag bloggade inget efter att jag hade varit i stallet i går men då gör jag det nu ist! jag tränade lydnad på henne och till en början var det jag sa knapt en rekomendation, hon lyssnade nol... men efter ett ex antal start stop övningar sö började hon förstå vem som bestämde! i merkarbetet vart hon jätte fin, hon mjuknade jäte fint både neråt och sidorna i galoppen! hon var jätte fin! men hon lär vell ha glömt lydnaden idag så det är bara att fortsätta på det spåret så ska det gå så bra i hälgen!

jag märkte igår att hon börjar få värsta gryma nacken! nu är det faktiskt nått att ta tag i där uppe! hääärligt!


det är mitt hjärta det!

2012-06-18
13:44:19

översvämnig
ska vell snart till stallet med 4 bussen. det blev ingen transportstädning idag heller, urs! jag lovar att jag kommer inte hinn göra det innan borlänge! men jaja det vore vell inte hella världen men jag vill städa den för det behövs men nej nej det kommer inte bli gjort! jo det får jag se till!!! jaja nu ska jag sluta tjata om transporten!

igår hade det rägnat in i yinas box så vi var tvugna att lyfta ut halva boxen för att det var blött! det hade man ju inte räknat med, jag fick en liten chok när jag kom in i hennes box när det var vatenpölar lite här och där och när jag började ta bort det torra spånet så märkte jag att typ allt under spån närmst marken var blött... suk sa jag då kan jag säga!
hoppas inga sånna överaskningar väntar idag! annars blir det det vanliga, men jag ska rida mycket lydnad så yina vill börja lyssna på mej igen! haha fast jag måste rida ut någon dag den här veckan typ på onsdag. dagen innan vi åker och sen blir det nog lite rida på torsdagen där uppe i borlänge. men hon ska få ta det lugnt den här veckan men inte göra som hon vill lugnt mer göra som jag vill och ta det lungt! för får hon bestämma är det full fart framåt!
den där hästen skulle kunna springa ihjäl sig på rickdigt! för hon känner inte när hon är trött!

2012-06-17
14:21:36

lydnad
blir ingen transportstädning i dag i detta vädret, men det ser ut som det tänker klarna upp så det kanske kan bli i morgon ist! ska vell snart åka till mitt lilla gryn och fixa henne, men hon ska få sig en vilodag och sen hela den här veckan ska jag bara rida lydnadsträning och få henne att förstå att det är jag som bestämmer hur fort det skka gå och inte hon! då kommer det gå såå mycket bättre! jag taggar till!!!

2012-06-16
20:26:05

ume städ!
i morn ska jag stor skura transropten!!! hade tänkt göra det på måndag men jag ångrade mej efterssom yina ska vila i morgon och då känns det bättre att göra det :)
den måste ju vara lite fin när vi ska till borlänge torsdag-söndag och tävla!! ska ta ur all spån och skrubba den inuti och sen lägga in nytt spån! ullis kommer bli så fin!

2012-06-16
19:03:05

en liten lurig häst!
ska berätta lite om tävlingshälgen på runsten! torsdags var jag anmäld 1.10 men vi strök mig för att vara rickdigt säkra på att hon var frisk!
Fredag: red 1.10. på framhoppningen var hon mega pig och jag kunde nästan inte få stop på henne så jag gjorde lite start stopp övning men det hjälpte ju inget men jag hade ju inte all tid i världen så jag fick gå in på framhoppningen och fortsätta lite där, men hon var så himla pig. . . och så börjar jag hoppa men det är ganska svårt efterssom att hon är så stark så vill man hålla och försöka få lite hejd på henne men då tappar men ju benen men jäg tänkte värkligen på "måste håla om bene". när jag kom kanske andra gången på oxern så kommer jag helt vanligt och så ska hon ta av men hon tvärnitar och drar undan huvet så det var ju dyk rackt ner i hindret! siken luring hon gjorde där! men inne på bana gick det inte så himla bra...

idag:vi bytte klass från 1.20 till 1.10 och bytte till phelamet från rakt för att jag skulle slippa dragkampen som inte leder någon stans... och det blev mycket bättre! inga luringar iaf haha! men inne på banan tjockade hon ihop sej på tvåan och började stanna redan i svängen till tvåan och sen var det stop en liten bit innan hindret och när det kom vart jag så arg så då vågade inte yina annat än att hoppa runt felfrit, men in i kombinationen så kände jag att hon började med samma sak men jag krokade i sporren och röt till lite och då blev det mycket bra! så det blev bara 4 fel! en bra runda! men faan ingen roset dom som var så himla fina!

kajsa
haha juste vi ryttare fick ryttar band och ett vip tält där vi hämta dricka och muffins!
 

2012-06-12
23:29:37

Lite längesen nu va..
Nu var det ett tag sen! Har haft sjukt mycket på senaste tiden.. Men nu är jag back, tror jag iaf ;) Ska passa på o säga att jag ska till Åby på träningsläger med min kära vän Ac, det blir galet nice :) skriver mer när jag kommit tillbaka! Sluta inte läsa våran blogg! // Flisan :)

2012-06-12
18:26:55

knas
kom hem från hästen för en stund sedan och sitter just nu och käkar lite mellan mål... nära jag gick till bussen från mej till tumba var det strålande sol, när jag kom till tumba var det lite mulet, när bussen från tumba till vårsta kom 18 min senare småduggade det, när jag kom till vårsta var det det värsta regnet jag typ vart med om, sen kom det en ljus prik på himlen och kanske en-två seck senara VÄÄÄRSSTAAA smällen! när jag kom till rosenhill var det snustort på marken och sol?! konstigt väder! i stallet hade det regnat! och jag kan säga att den längsta av bussfärderna är tio min lång! haha knas... men yina var inte knas iaf, hon var super fin!

2012-06-11
23:25:09

hänt lite saker
det blev inget blogg inlägg igår för att blogg.se fuckade ur lite och ville inte logga in mej så japp jag kan ju berätta lite om gårdagen föör er nu fast jag mins inte så mycket så det var vell inte någon speciel dag utom att yina den fina inte var halt bara lite stel men jag travade mer än innan och se lite vad som hände då, om hon skulle bli halt eller om läget skulle vara stabilte eller bli bättre. det blev en aning bättre. 
idag så galloperade jag på henne och jobbade henne lite gran, hon var så pigg och fräch, i början kan hon ha varit lite knakig men det var så lite så att jag knapt märkte det men när jag travade "av" så var hon väldigt fräch och fin! men nu är jag lite rädd för att den här stelheten i henne kanske inte går bort... :( det känns ju sådär, även om det inte är mycket så blir hon ju som alla andra inte yngre! stelhet kommer med åren och om nu den här "skadan" skyndar på det här är det ju inte så bra... men jag hoppas på det bästa att hon blir precis den häst jag hade innan och att hon år lia mjuk och fin! men i kroppen är hon inte ett dug stel där är hon mjuk och böjlig att alla hål och kanter!

hon har haft strömsholm sadelutprovare hos sig idag ochsp! det blev ingen ny sadel :( jag ä ie bästa vänn med min sadel men ja man tar vell det som blir. men den har fått följa med till strämsholm för omstoppning. stoppningen från mustang var den värsta hon hade sett... och det var ett under att hjärtat inte hade fått ont i ryggen, ren tur rent ut sagt för den var så knölig och och ojämn och så mjuk oh ja jag  vet inte allt vad det var!!! men snart får vi nytt och om stoppat!

lilla hjärtat!!!

2012-06-10
13:02:51

min lill a ängel <3
ska snart åka till min lilla ängel och se om on möjligt vis kan ha blivit lite bättre! om hon har blivit bättre så fins det fortfarande en chans att man kan åka och rida runstens hoppaet! jag är anmäld 1.10 på torsdagen 1.10 på fredagen ocha 1.20 på lördagen. vi kunde vell ha ridit fler klasser men veckan efter ska vi till bålängen och rida 1.10- 1.15- 1.20 :) vilka dagar vet jag inte :) men det förutsäter att hästen vill ta och årdna upp sig! men ja jag räknar inte med att rida på runsten, det vore jätte roligt men ja efterssom hon var tvungen och gå och skapa slaksmål med junis elr tvärtom... hästar asså...
hagskydd så klart annars är det nya sår varje dag efterssom hon är klumpig nog att sparka sig själv....

2012-06-09
18:47:07

börjar dåligt och slutar toppen
idag kan man säga att dagen började så dåligt som det bara går!!! jag skulle med min syster Ida till tränigen för A.L, hon skulle komma och hämta mej vid 11 så do tänkte jag, vad skönt då kan jag såva lite i morgon till tio... nej då ringer ida till mej när hon nästan stod utanför min port och jag vaknar av att hon ringer. klockan var typ 9 och jag var skit trött... då säger ida att v måste åka ut då för jojo hade inget täcke framhängt (det rägnade i morse) och hon skulle dit och sätta på det. men jag var helt nyvaken så jag tänkte att mamma eler pappa kan köra mej till stallet runt 11 efter som jag hade insläpp och då blir det hemfärd runt halv 6. jag frågar mamma "kan du köra mej till stallet runt 11 tiden? och då säger hon nej... jag vart så sur då... dels för att jag hade inte ens en min att göra mej iordning på, jag gick med sovtröja halvt i sömnen, och detls för att då skulle jag komma till stallet vid halv tio och komma hem vid 6! och jag hade tänkt att jag skulle städa mitt rum idag men det han jag inte... så jag har varit arg idag men ja förderev tiden med att städa i sadelkammaren. 
 
jag gjorde.
  • plocka bort på bänken
  • torka bänken
  • torka skops luckorna under bänken
  • torka flaskor och burkar
  • borsta lister
  • torka lister
  • sopa bort spindelnät
  • borsta ur fönstren
  • torka fönstren
  • torka hyllor 
  • sopa golvet
  • torka golvet
  • sopa "koridoren" utanför sadelkammaren
sen krattade jag utanför yina från vägg till vägg (sadelkammare till yinas box)

och jag har ju fixat min älskade prinssesas sår och dom såg fina ut, inte gegiga och domvar torra så det är bra men hon var fortfarande svullen men det bästa av allt! hon var inte halt! jag ska ta det lungt i morgon med och bara trava lite och se så hon inte är halt och kanske trava lite till om hon inte är det! det är så himmla skönt att hon inte var halt idag så jag hoppas svulnaden går ner snart!!!
//kajsa

2012-06-08
20:19:15

dåliga tider...
haha wops wops här såg det anorlunda ut på bloggen!! då har man fåt prova det nya blogg.se innan det släpps för alla! det är iaf väldigt fint och än så länge känns det bättre än det förra :) det förra var inte dåligt men jaa...
 
ska vi se vad det va jag gick in och skulle skriva ientlien?! jo juste så klart om lilla älsklingen! hon var mycket bättre i benet inte alls lika svullen men hon markerade fortfarande... men det är vell bara och fortsätta med skritt, kyla arnika och lindor med alsolsprit så ska det nog ordna sig det här, hoppas jag. men det är inte bara jag som är ine i en dålig fas med hästen... syster Emmas foder/medryttar häst (hon har den själv fast det är inte hennes) är också halt nu fast han har inte ens slagits vad vi vet... dom ska till kliniken på måndag så vi får vell se... 
//kajsa

2012-06-08
10:05:58

skolan...

sitter i skolan och jag är lite smått irriterad på idrottsläraren efterssom jag har suttit vid idrotten i en och en halv timme och inte en jävla skymt av idrottslärarna och jag satt inte ens själ och väntade det var fyra till och resten av klassen låg hemma och sov... och det kunde jag ochså ha gjort jag kunde åkt hemmiffrån för en halvtimme sen ist för 20 i 7... så jävla ovärt att ens komma till skolan idag eftersom vi ska se på film på sv och betygen är redan satta i alla ämnen så det känns tooootalt värdelöst... härre min jesus vad jag länktar efter att hälsa på min söta lilla älsklings häst!

//kajsa


2012-06-07
22:53:50

Världens bästaste lilla häst!

Nu tänkte jag skriva om min söta lilla älskling! Idag fick jag bekräftat att jag betyder nått för henne och inte bara nån som ställer krav pussas och sånt äkligt typ kramas och kela nääe idag när jag ropade på henne i hagen kom hon i full galop med öronen så spetsade som det bara går och dom ögonen, ååh den här dagen kommer jag minnas! Plötsligt hände det!!! Och det bästa i kråksången är att hon galopperade inte förbi mej eller runt mej utan till mej!! Helt otroligt! Hon brukar bara retad med en och typ "haha du kan inte taaaa meeej!!!!!" men det var "häääääääääääj min söta lilla matte ska vi mysa!!!" ååh vad jag älskar den där hästen!! Men sen var jag tvungen och vara dum mot henne när jag hade ridit och travat henne så var hon inte helt fräsch, hon markerade på v bak där alla såren siter och det vi var inne på kliniken och röntgade i måndags! Juste det kanske jag har glömt och sagt! Men ja hon markerade på det benet och då upptäckte vi ett till sår som var aldeles varit och geggigt! Och endå har vi värkligen varit NOGRANNA och letat på benen efterssom hon är en jävel på att få sår och det har hon varit sen hon var föl hon kom typ ut ur mamman med sår på bena! Näe så illa var det nog inte men hon har haft en miljon sår! Men nu till det jag skulle skriva om... Vi var ju tvugna och tvätta såren (det var ett till som var geggigt, det hade jag fixat förut) men hon är inte så duktig på sånt hon är en väldigt känslig häst och sparkar väldigt högt och väldigt hårt! Men det bra är att hon svarva väldigt bra på Berems både örat mulen och bogen! Örat kan man ibland bara klia lite i så blir hon smått avtrubbad. Men idag skulle vi klippa pälsen runt såren och skrubba rent dom så då fick vi göra en rikdig mull brems och jag känner mej så taskig när jag gör så :( så nu hatar hon Vell mej igen min lilla älskling <3
(bilden från kliniken i måndags)


2012-06-07
09:03:43

Morgon pigg?

Är på väg till skolan...
Även idag gick jag upp aldeles för tidigt!
Bussen gick 20 över 8 och då röker det att jag går upp hav 8 kvart i 8 och jag går upp 7 men inan det vaknade jag halv sju och sedan då så låg jag och försökte somna om men det gick inte alls... Skitstört! Men det värsta i denna visan är att jag är inte helt säker på att jag har matte lektionen nu p morgonen... Jippi om jag inte har det asså... Om jag inte har det så skulle jag ha "hål timme" i 2 och en halv timme... Så jag hoppas lite att vi har matte även fast det är det värsta som typ fins...


2012-06-06
20:16:21

prinsen och prissesan!
idag tog jag mej en liten skritt tur på choklad prinsesan och sen så joggade jag lakrits prinsen. vi börjar vell med min. hon var jätte pigg och ville trava hela tiden och igår galopperade hon ifrån syster emma i hagen och galopperade  runt och runt, det är sommar känslor när hästarna börjar så! men ja när vi sprang med henne så såg hon inte halt ut iaf i morgon ska jag ta något trev varv på henne. får börja lugnt och se hur hon fortsätter. runstens hoppet är inplanerat men det är inte en tävling jag räknar med att jag kan åka på med häst. men vi är anmälda men vi får som sakt se hur det går... men jag hoppas att det är slut på hälta och sten tramp och fan o hans moster vad det nu har varit dom senaste månaderna.
.
ska jag berätta lite om lakrits prinsen (syster idas häst jojo). han skulle bara joggas efterssom kiropraktorn var hos honom och knakade och brkade. men han kändes fin iaf och han fik sig en lektion i hur man stänger och öppnar en ridhusdörr uppsuttet för det var han fasiken inte bra på! jag fick gå fram och till baka ett ex antal gånger innan jag fick igen/up dörren...men nu kanske han har fått lära sig nått idag då :P

2012-06-05
21:03:53

är så glad!
jag ska kolla på en till sak som jag ska får/har fått av mamma i morgon :)
hon pratade med en dam i stallet som skulle ner till tyskland på en jätte stor häst show, equitana.
mamma bad henne köpa med ett par veredus boots till mej men då fans det så klart inte där...
men då ska vi kolla på de i morgon!!
men sist vi va på hoppla hästsport så hade dom inte dom där men man vet ju aldrig :)
kan ju kolla iaf :I
snart är dom mina :)

2012-06-05
17:23:22

Desperaaat :P

Sitter i fridhemsplan och väntar på min buss hem till mej! Jag skulle ientligen såvitt hoss fille idag men så blev det inte.
Det hände lite saker som gjorde att set inte blev så...
Men vi ska ses i morgon så ska vi åka till hoppla hästsport :)

Jag ska bla köpa Arnika linement!
Men jag tror inte det blir så mkt annat än det om jag ska vara ärlig för jag måste spara pengar till Falsterbo!!! Det är ju typ bara lite mer än en månad kvar! Jag skulle värkligen behöva ett jobb också!!

Jag har sökt på Botkyrka golfklubb och det lät inte helt hopplöst om jag ska vara ärlig men man vågar ju typ inte hoppas...
Men jag vill iaf ha det!!
Vara servitris eller stå i en kiosk ute på banan! Det skulle inte spela någon roll vilket av dom jag skulle få! Bara jag får ett jobb typ! Haha jag är typ desperat!!!

Fyyfan vad skönt att vi ör lediga i morgon måste jag bara avsluta med!


2012-06-04
22:20:31

måste vara på mitt sätt!!!
jag har kommit på att jag inte får panik om jag inte kan åka till stallet en dag men det kanske är för att jag varje tisdag slutar halv 5 oh inte hinner till stallet.
men två dagar har jag nog inte provat så det vet jag inte hur det skulle gå...
för ett tag sedan så fik jag ongest och dåligt samvete när jag inte åkte till stallet och pussade på hästen.
när min syster hade gjort stallet och jag inte behövde åka ut så brukade jag åka ut med fyra bussen och hem med 5 bussen och det är ungefär en halvtime mällan dom bara för att jag var tvungen att hälsa på henne och komma så hon måde bra.
annars fick ja ongest och dåligt samvete och kände mej elak som inte åkte till min häst och tog hand om henne och det kändes som jag var en dålig häst "ägare"...
är jag sjuk eller är jag normal???
fast jag tror att jag har ett kontrol behov när det jäller hästeriet.
om det är någon annan är jag som gör något till t.ex mockar smörjer hennes grejer gör mat så måste jag gå och kolla så det blir gjort på mitt sätt eller så det blir lika rent som när jag gjör nått eller så det blir rätt mängd...
här har vi ett bra exempel...
om någon smörjt mitt träns och sedan snört ihop det fel så får jag nippren...
dkäk remen måste linda ihop tränset hårt och nos grimman ska vara knäpt som när den är på hästen är det inte det så käns det inte som det är smörjt!
och ligger nått på fel ställe i mott skåp så blir jag lite små irriterad och lägger det på rätt ställe...
men det här gäller baaaaara i stallet, hemme fins det ingen årding på nått...
elr jo allt ligger överst :I
men i stallet vill jag ha min årdning :P
en dag kan ni få se skillnaden på mitt rum och stallet :) men då varnnar jag för starka bilder ;)
syster Emma räknas typ inte in i det här för hon gör allt så ofta så jag har vant mej :P
fast hon brukar slarv snöra tränset...
jahhap där fick n veta lite om mina knäppa hjärnspöken :P

2012-06-04
21:12:49

dåligt blir bra till slut!
dagen började inte precis perfekt och sen fortsate den i samma visa...
men är det inte så det brukar vara, har det väl börjat blir det en ond cirkel elr volt som man säger på häst språk... ha ha den var dålig!
men dan rätade faktiskt upp sej mer och mer sen!
japp vad var det som gick fel då.
ja jag gick up en timme för tidig och det är inte likt mej, skulle det vara nått så skulle det vara en timme för sent asså men nu gick jag upp för tidig.
jag vaknade för det första av klockan vilket jag aldrig gör, det är ju så klart inget dåligt med det barra att jag ställer klockan runt en till en och en halv timme jag senast måste upp och sen lite extra.
men nu nör jag vaknade och tittade på klockan så var den 20 över men vad vet jag inte förens jag har gått upp och börjat göra iordning mej...
Men sen kommer jag till skolan och jag hinner vara där i typ 10 min sen ringer syster emma och säger att vi måste till kliniken med Yina.
jag säger till läraren att jag måste gå igen för hästen har varit i slagsmål för några dagar sen och måste till kliniken.
det förstod hon så klart at jag var tvungen, som tur var!
när vi väl var där så var hon jätte snäll och vi sprang med henne och hon var inte lika halt som i går.
sen röntgade dom henne typ skit länge och assa många plåtar.
men som tur var så såg dom inget i hasen elr griffelbenet!
så vi ska skritta henne, kyka, smörja med arnika linement och linda henne på nätterna :)
så dagen rätade ju upp se rätt bra!
jag tror eller hoppas att svulnaden snart går ner och att hon inte är halt nått mer.
som trodde precis som vi att svulnaden gjorde ett rörelse hinnder och därför blev hon halt!
men vi får se, det är bara att hålla tummarna!
världens bästa vän!
min lilla älskling vad skulle man gör autan dej?
sitta hemma och dö säger jag då för hästar skaffar altid jobb åte en!
man sitter värkligen inte sysslo lös när man har häst!

2012-06-03
20:02:51

olycksfågel
vaknade i morse att syster Emma ringde och sa att en i stallet hade ringt och sa att yina var jämntjock i sitt back ben.
jag åkte ut och tittade på henne och hon var värkligen jämn tjock...
men efterssom hon är en så piplig häst så får man aldrig röra hennes sår hur stårt eller litet det än är!
man måste alltid var en som bremsar och en som håller på med såret, minst!
men lindade backbenen och satte på trännset och hjälmen och skrittade iväg, då kändes on inte konstig men när jag skulle testa trava lite, men det gick nästan inte hon var jätte halt då så jag hoppade av och ringde Emma och sa att hon får komma ut.
jag gick en bitt till bara för att få lite cirkulatin i benet så svulnaden kunde gå ner.
när jag kom till backa hade hon fått lite midja på benet.
när Emma kom tvättade vi såren och kylde benet, då blev svulnaden bättre.
vi tog ut och sprang med henne då var hon bättre men hon kunde fortfarande knapt trava men vi gick iaf ut och gick med henne efterssom hon blev bättre när svulnaden gick ner.
när vi gått en bit så var svulnaden mycket bättre och vi provade springa med henne och då var hon fortfarande halt men nu var det mer normal hälta inte nästan tre ben...
men antagligen så var benet så tjockt så hon inte kunde böja benet och hon hade ett såt precis i kotleden och när hon böjde på benet så spändes vell det ut!
svulnaden började från hasen och ner till karleden!
tänker börja med en ny "kategori" i bloggen, lite av en hissa och dissa men jag gillar inte den dissa delen för det kan finnas vissa som tycker det är bra som jag dissar :P
så jag tänker ha hissa och hissa!
eller hiss och mindre hiss om det är nått som måste mindre hissas!

Veredus carbon shield boots

dom här vill jag hissa som tusan!
dom känns mycket becvämate än ett par vanliga runda boots som fladdrar och flänger runt benen!
men dock är dom väldigt dyra (så klart, det är veredus) man få betala den nätta summan på runt 1.300 kr!
//kajsa

2012-06-02
22:21:57

idag har jag krigat!
idag var det hoppträning för A.L och vi krigade i ösrägn blåst och 5 grader varmt elr kalt, jag kör nog mer på kalt!! med det gick iaf bra fille var med och tittade men jag har inte rickdigt hört vad hon tyckte.
hon var tvungen att åka till ett introduktions möte!
men jag kommer nog prata med henne innan hälgen är över om inte annat så ses vi på måndag.
men jag är nöjd, det började lite halv kakkigt men det ordnade upp sig och på slutet var det rikdigt bra!
men det är inte bar idag det har krigats! igår kom två hästar in från hagen med backbenen blodiga och såriga!
och gissa vem en av dom var så klart...
ja ni som gissade på yina hade rätt!
och den andra som kom in var hennes hat ojekt junis!
jag har satt på min lilla olycksfågel hagskydd på backbenen för att hon inte ska kunna sparka sig själv.
men nu är det så att dom har inte hjälpt eftersom hon har sparkat hål rakt igenom och hål på sej själv.
yina är kungen i hagen och ingen stutsar upp mot henne mennu brunstar dom i hagen och dom blir lite kinkiga då så dom har väll stått och surat på varran eler nått.
blodvite var det och det såg inte så bra ut näsr dom kom in men det var inte lika illa som det såg ut :)
//kajsa