kajsa

2012-05-31
20:13:07

<3
ida har har jag hoppat lydnad med yina och hon var jätte dkdig! sen red jag syrrans stora häst också! det var kul att kunna hjälpa till för en gångs skull :) han var lite stressad och ida ville att jag skulle prova lite och han vart väldigt bra!

2012-05-30
17:31:45

jobb
jg har inte varit i stallet än men ska snart åka dit med mamma. idag har jag varit så dukdig att jag har sökt jobb och där jag sökte hade dom jobb och jag ska ringa dom i morgon mällan 7 och 14 :) hoppas jag får jobb så jag kan shoppa galet i falsterbo och i sommar!!! yey!

2012-05-29
18:08:43

dagen lång
har inte varit i stallet idag men det var jag däremot igår, hon var jätte fin när jag red men hon var lite konstig... hon var flängig med huset och fick små panikatcker när man ko för fort med något vi huvet. vet inte rikdigt vad problemet var där men det sa syster Emma att hon inte hade haft idag :)
på lördag är det träning för AL och det ska bli jätte kul. nu var det ett bra tag sen jag var hos henne! men då ska antagligen fille med också och titta och på fredag så sover hon hos mej och vi har lite film kväll och så, det blir nog rickdigt bra det :)
men vi hörs nog senare eller imorgon kram kajsa!

2012-05-27
18:13:28

tävling m syrra
idag har jag varit på tävling med syster yster hela dagen. det var ingen toppen dag på ridfronten för ida men hästen och vädret var jätte bra. jag har fått färg ochså men det är tyvärr den enda färgen jag kan få, röd... jag kan säka att jag känner inte för att nån ska göra tusen nålar på mej!!!kommer bilder på det sen xP
lilla snuttan ser så glad ut!!!
skanssundet

2012-05-26
19:52:32

bildbomb ^^
red barbacka i dag gen :) men idag fick hon ta det lite lungt och galloper några varv på volten och sen ut och skritta i skogen :) i morgon får hon nog vila för jag ska med syster ida till mälarhöjden och vara hästskötare!jag har inte så mkt att skriva just nu men jag tänkte bildbomba ist med bilder jag trog igår

Yina i en sommrig hage<3
<3
<33
...
det kommer mer bilder senare :)

2012-05-25
21:47:29

yina och poppan
jag har haft ganska mycket att gö de här dagarna jag inte har bloggat! igår och i förgår så hade jag hand om poppisen! i onsdags var det hopp träning för J med båda och det gick skit bra med båda!! poppan var lite surig och sparkade två gångermot skänkeln men slutade när hon förstog att det  var majorskan som satt på! men det var den bästa träningen jag gjort med henne!! mon hon blir rätt stark och älgar iväg och lyssnar inte rickdigt på tillbaka!
yina var helt galen i onsdags och var lite smått okontrollerbar! han efter hindren bara gav hon sej iväg i ful fräs men så blir hon alltid när den första värmen kommer! jag vet inte om hon ska springa iffrån värmen eller om hon gillar när det fläktar! men hon är söt min lilla fräsa!
igår hade jag också poppan med henne red jag på volten och det gick rätt bra! den försat gallopen man gör på henne vet man inte rickdigt om det är korsgallop eler vad det är men det känns helt skumt så jag provade och galopera henne i så stora galoppsprång som det bara gick (och det är typ en normal hästs vanliga galoppsprång) och sen vart hon rätt fin!
yina red jag på galopp rundan, det är en gräs bana som går runt en hage/äng som måste vara mer än en kilometer lång! där gick hon iaf några varv och hon ar så pigg och glad och hon tyckte det var så kul!
idag red jag bara Yina och det var ett rickdigt roligt pass! jag red bara backa på volten och hon var jätte fin och jag kunde både trava och galoppera och det var inte e enda gång på hela passet jag missa balansen och svajade till! och när det kändes så bra tänkte jag att jag måste grova hoppa ett språng på banken och när jag gjorede det så ville jag prova igen och en kom jag på att jag ville hoppa nar för banken också och när jag gjort det ville jag prova hoppa vatten mattan också och när jag gjort det så var jag tvungen och gå ner i ridhuset och hopp några språng där! det gick skit bra och hon var jätte dukdig! hon tyckte det var mins lika kul som jag tyckte!!! men det var inte precis något hårt pass för henne, hon var lika sprallig som innan jag hade ridit!
//kasja

2012-05-22
14:42:33

skolan
sitter i skolan och är så jävla trött efter 3 nationella matte prov! idag hadde jag verkligen behövt åka till stallet och ränsa hjärnan! men jag har iaf presis gjort klart den sista upgiften som ska vara inna i morgon och av alla som skulle vart intte sen lännge iaf vad hon har sagt :) det är gansak skönt :) men vi hörs :)
//Kajsa

2012-05-21
22:18:40

lydnad och teknik!
red på volten idag med min syster ida och jojo, vi körde upp lite bomar och ett kavaleti hinder och tränade lite lydnad och teknik! det gick jätte bra. vi hade tre galopp bomar som man kunde trava över och korta dom lite så man fick in ett travsteg emällan och dom låg i lite ner/upförsbacke beor på hur man red på det... så det blev lite svårare men det var inga problem för min lilla prinsessa! sen hade vi bom kavaletti hinder bom och då låg dom i årdningen bom, 5,5m, kavalettihinder, 3m, bom! och dom skulle vara så ligna som möjligt på den första bomen och sen lugna genom resten. sen vände vi på steken och och gjorde bom studs hinder ett galoppsprong bom. det vart trångt med ett galoppsprång en det gick och det var det som var meningen! sen travade jag lite och hoppade det åt båda hållen aah hon var jätte duktig!
.
imorgon blir det integ stall för min del :( jag slutar halv 5 så då får syster emma ta hand om bäbin!
//kajsa

2012-05-20
23:12:49

Braddat

Ni kanske vill veta hur jag broddade i lördags?! :) det va ett bra underlag där och banan lutade inte lika mycket som jag mins sen sist! Det var ganska torta inte skit hårt och det var inte halt så vi satta på helt vanliga gräsbrodd och det var peeerfekt!
Exakt den ;)
I
I
V


2012-05-20
18:07:17

jojo
kom hem från stallet för ca 10 minuter sen :) yina fick vila idag för hon var så duktig igår! men jag blev inte rida lös endå! min syster ida är sjuk så jag fick rida hennes häst Jojo. det märks ju att han är mycke större än min lilla fjut häst! när han galopperar går det inte att sitta limad i sadeln utan jag studsar upp hur mycket jag än försöker pressa ner mej i sadeln! och det är myyycket ben på honom också både för att hålla mej nere och för att få honom att trampa under sig och forma sig :)
.
men han är faktiskt rolig o rida, det är lite anorlunda mot yina och det är roligt och variera sig lite :) och på onsdag torsdag ska jag ta hand om poppan, er som inte vet vem det är så är det en häst i stallet som jag har ridit ganska mycket :) jag tränade henne under en period förut när hon sparkade bakut jätte mycket och sen blev hon så snäll :)
.
idag har jag fixat hagskydd till bakbenen till yna för nu är jag trött på att hon sparkar sig själv och får svårläkta sår!!! jag vet inte rikdigt vad jag mer ska skriva haha :P har inte så mkt mer att skriva nu vi hörs :)
//kajsaimage description

2012-05-20
11:01:06

toppen daag!
ska berätta lite snabt om tävlingen igår! jag är så hiiimla nöjd med hela dagen igår det gick bra i båda klasserna och då menar jag inte att jag hade en bra kännsla! utan det var bra på rickdigt! i 1.05 hade jg ett litet pet på B hindret i en kombination, den låg i nerförs backe och jag fick inte rikdigt tillbacka henne och då petade hon ner bomen... men aallttt annat var skiit bra!!! i 1.15 var jag felfri! och det var ssjjukt bra för att jag trodde att det skulle bli två tre nerslag så jag slutade nästan tänka på omhoppningen... hon kändes så hiiiimla dålig på framhoppningen, seg och slapp lite som att vi tar det här i morgon ist... så när jag var felfri i grunden så skulle jag rida omhoppningen men jag red mot sista hindret i omhoppningen ist, första och sista hindret stod precis bredvid varandra men jag kom på det i sista sekunden och la en volt och hoppade rätt och sen sket jag i att rida snabt elr nått över huvudtagent! jag hade 8 fel tror jag i omhoppningen! det var en suuuuuper toppen daaag!!!!! :D

2012-05-18
19:02:32

ny heder
jippiii nu har jag lärt mej att fixa ny heder!
är jag inte grryyym???

2012-05-18
16:33:05

broddnig
det var inte jag fick ut av google om broddar, men det lilla jag fick ut gjorde mej lite klokare! men jag kanske ska visa den lilla extra kunskap om broddning jag fick och så får ni vell bedömma om det är rätt elr fel men jag tyckte det såg väldigt rilmigt och rätt ut :P
jag kan förtydliga åt er om nån inte kan läsa baklänges!
  1. hårda gräsbanor
  2. lös/moddig elr leriga banor
  3. mycket leriga banor
  4. djupa banor
  5. normal gräsbana (fungerar på de flästa banor)
så det var typ det ag fick fram om gräsbroddning! men ja som sakt det gjorde mej iaf ett öre klokare! :P
(snygga naglar va?!??)
men jag hittade inget om tex sylinder formade broddar, 8kantiga! det hittade jag inget om.. det fins ju huuuuur mycket olika broddar som helst! jag skulle villa ha nån sida där det bara står om broddar, brodning och allt som hör till! det är så svårt med broddar!
//kajsa

2012-05-18
14:59:16

grästävling!
kom hem för ett tag sen från stallet. det en bra stund jag var där idag! jag kom ditt klokan 9 och åkte halv ett. hovslagaren var och skode om yina och tre till oc det är fett bra för då blir det inte så svårt för oss och brodda i morgon! det är tävlingar på botkyrka på deras stora lutande gräsbana! den är inte så bra tycker jag... den lutar så himla mycket och det brukar inte gå nått bra där på den banan men vi får vell se hur det går i morgon :) jag hoppas att jag kan fortsätta i det här bra flytet vi har haft några tävlingar!!! men appro på det här med brobbning! det är så himla svårt och veta vad man ska har för att det inte ska bli halt och inte bli för tungt och suga fast! jag ska sätta mej och söka på google och se vad jag får fram... vi hörs senare :)

2012-05-18
00:14:36

Rutiga sötnosen

Glömbe lägga up det här igår! Jag kliade och myste lite med yina igår och så fick jag tag på en kam och klia henne med och det här blev resultatet! Hon tyckte det var så skönt! Det var nästan drägel varning!


2012-05-17
20:16:12

soooolisar!
nästa gång som jag köper solbrillor så ska jag köpa dessa! 
är dom inte sååååå snygga!!!

2012-05-17
15:51:12

seriöst elr???
asså ärligt jag måste bara fråga, är det här seriöst!

2012-05-17
14:18:12

shit!
har varit i stallet redan, men nu vet jag inte vad jag ska göra... efterssom stallet och hästen och allt är klart fins det inget mer att göra... och klockan är bara 14.00. vad fan ska den här dan ta vägen. jag har ett problem också, pappret man skriver synintyget för körkortet är borta! jag var heelt bombsäker på att det låg i min svarta sinväska hemma hos E och T så jag brydde mej inte ens om att leta men när jag tittar i den så var den inte där!!! vart fan kan det ha tagit vägen! det kanke kan ligga i EV rum, bredvid tv elr nått... och jag måste göra det där syntestet snart ju! man hade en månad på sej... men man kanske inte behöver just det pappret man kanske kan skriva på ett papper om dom skriver vilket öga dom testar och allt??? jaja det löser sig hoppas jag!
falsterbooooo! vill att datumen bara ska svirsa så det kan bli falsterbo snart! så jävla härligt det kommer bli! jag ska shoppa så himla mkt och titta på massa fina hästar och träffa folk! jippi! länktar!
dagar kvar!

2012-05-16
23:49:33

värsta dygnet på lääänge...
den här dagen har varit den aaabsolut jobbigaste på länge kan jag säga!! elr det började vell redan igår kanske... ah nu ska jag beräta iallafal! igår var jag så himla trött så jag a mej i mammas och pappas säng och kollade på pirates, klockan var kanske runt kvart över fem halv sex nånting och 20 min senare så sover jag som en jävla stock fram till kl halv tio. då vaknar jag av att hunder trängs som fan på mej och jag vaknar till och ser att det är hocky så då tänkte jag att jag kan kolla på det och jag tror att klockan var runt halv tio och sen tog hockyn slut halv 11 tror jag men jag kan ha fel för jag avr som sakt inte riktigd glasklar i huvet om jag säger så...
.
.
men nu kommer ja till det jag skulle berätta!!! jag gick och la mej i min säng och försöker såva och precis när jag ligger och väger mellan medvetande och omedvetande så kitlas nått på mitt lår så jag kliar där och känner att det var en liten knapp som hade kitlat mej men sen börjar jag klämma tite på den där knappe och känner att den är  av silicon... och jag funderade på vad det skulle kuna vara för e silickonknapp när jag inser vad det eientligen är!!! det är en fet jävla grå fästing!!! jag flyger up och kryper ihop i hörnet av min säng och stirrar på den i chok tillstånd och säger "ne, nej, nej, nej...". sen hoppar jag ur sängen och står och stirrar på den och funderar på vad jg ska göra! första tanken var "jag går in till mamma och pappa och säger att det är en fästing i min säng sen tänker jag att det var nog ingen bra ide eftersson klockan var typ 12! men sen tog jag mej iaf samman och tog en stor pappers tuss och rullade in den i och slängde i toalleten, sen gick jag och bäddade i soffan...
.
.
sen idag då så vaknade jag skönt och det var inget anorlunda ed det utom att jag vaknade på fel ställe... men nu ska ni få höra stödaste dagen, jag har haft två nationella engelska prov och ett matte prov! men när jag kommer till skolan sätter jag mej på en bänk med H och väntar på att vi ska gå till provet och jag lägger antagligen telefonen bredvid mej på bänken och när jag går så glömmer jag den så när jag kommer till klassrumet med 10 min kvar till prov inser jag att jag har glömt min mobil på bänken så jag gå ner för att hämta de och det tog kanske 3 minuter från att jag gick till att jag kom tillbacka  och när jag går till baka så var den borta. och jag tänkte att jag ska fan strypa den jäveln som har tagit den... men jag unde ju inte leta för länge för provet började... näg jag kommer ner frå provet säger jag till vaktmästaren att min mobil är borta och efetr en stund säger han att han fått in den!! =D men jag kan säga att jag min inte ett ssskit av vad det där provet handlade om... ah men sen var det nästa prov i eng och det förstår jag inte om det är meningen att man ska kunna förstå vad dom säger eller om man ens ska kunna klara det! men på matte prover så gick det bra jag fick E (godkänt).
.
.
sen när jag kommer till stallet så har ju hästen sparkat sej själv i hagen och fått et ganska jupt sår... hon var svullen och öm när jag gjorde rent det men hon är rätt pipplig! men hon var inte varm och inte halt så jag red och fick sirkulation i benet så när jag kom till backa från den toooootalt vilda och galna ute ritten på rakt tränsbett så var hon inte svullen längre! och när pappa kommer och hämtar mej kl 9 i stallet så får jag reda på att det har varit inbrott i bilen...
.
.
jag tor att jag samman fattar detta!
  • chok uppvaknande
  • mobilen stulen (och återfunnen)
  • två nationella engelska prov
  • ett matte prov
  • sår på hästen
  • galen rid tur
  • inbrott i bilen
vist var det väll ett härligt dygn...
jag och min yina :)  älskar dej <3

2012-05-15
17:26:04

helt sjukt!!
jag är så jävla trött!!!
jag har inte såvit ordäntligt på flera dagar typ, skulle jag gå och lägga mej nu skulle jag såva ända till i morgon kl 6 när jag ska upp!!!
shitt asså jag har typ drabbats av övertrött het jag och fille SPRANG runt i skullan och raggade kakköpar kunder och skratta och på lektionen fick jag en sån jävla skrattatack!
asså jag ahr typ inte varit med om värre serriöst, tårarna ba rann och jag skrattade så mycket för absolut ingeting!
tilslut var jag tvungen att gå ut!
helt sjukt!
men aah inget stall idag jag slutar ju halv jävla 5 -.-
(google)
//kajsa

2012-05-14
22:44:21

tidig sen kväll...
har pprrreeecis gjort klart några ov upgifterna till skolan!!! så jävla skönt!! jag hade tänkt gå och lägga mej tidigt i dag men det sket ju sej eftersom det var träning idag för AL som gick väldigt bra!! och när vi åkte hem däriffrån så var det en lastbil mer en eeeenorm trälåda på flaket som og upp två tredjedelar av vägen och den körde skitlångsamt och när vi väl kommer hem så måste jag göra skolskiten!!! japp det sög ju... idag testade jag ett nytt bett som jag nästan alldrig ridit med!! ett rakt bett! hon verkade gilla det!!! yey tävling på lördag, botkyrka vallen 1.10-1.15! håll tummarna för mej men det ska nog gå bra!!!
//kajsa

2012-05-13
18:47:07

pris
tävling idag! det har varit en toppen dag! pris i en meter och ett stop och ett ner! nerslaget kunde lika järna ha legat kvar som att den ramlade ner! och stopet var inget fult stopp!en toppen toppen dag! 
jag skriver mer om allt sen jag orkar inte nu!
Kajsa

2012-05-12
16:32:31

biler!

2012-05-12
15:43:43

bett
nu är det konstaterat att yina gillar inte 3 och 2 delade tränsbett!
hon bir stressad och springig och ja allt hon inte ska!!!
hon kanske kan hoppa på det men inte rida på!
vi ska prova med det i morgon på tävlingen i skånsta!

2012-05-12
12:18:05

dark shadow!
bion igår var bra. jag orkade inte blogga igår för jag kom hem kl 00.00 :P men den var bra men lite skum! det är aaabsolut inget som barn ska se!! den var lite småläslig vissa bitar och det var ganska mycket blod! men den vart endå bra och var rätt rolig vissa bitar! men jag skulle inte kalla det komedi som sf gjör! men det var typ en jävla par bio vi gick på seriöst! det varjag och fille och resten av de 2-300 personerna var par!!! haha och det var typ bara jag och fille som satt och skrattede åt det som skulle vara roligt alla andra var så himmle torra!!!
det var en jätte rolig kväll!!!
och johny depp det är helt sjukt för vad han än är för något så ser han bra ut! men kalle och choklad fabriken är ett undantag för där ser han inte ett dug bra ut!!! men i typ alla anndra filmer gör han det!!!
//kajsa

2012-05-12
01:21:50

Det där som kallas hjärtat
Dagen började med idrott utomhus, inte så nice.. Jag menar det var trots allt fotboll! Sen slapp jag svenskan lite halvt(?) och drog ut till hästarna ist :) Red dressyr på Kyra och började skritta igång Carestra, det va nice! Efter det köttade jag hem och fixade mig för min dejt ;D

Kvällen var riktigt bra och vi hade både mysigt och kul :) Jag insåg hur glad jag är att jag faktiskt har en så fin vän. Att jag har en vän som tar hand om det där som kallas hjärtat. Det där som verkar så kallt och hårt hos mig. Det jag ville komma till är hur viktigt det är att ha någon speciell i livet. Det har jag <3

Det var allt fö mej idag, kvällen va grym!
// Flisan

2012-05-11
15:21:32

I väntan på bussen... Går man och köper glass!!

Sittea ont venta po bossean tiall salet!
Det är nästan en halvtimme kvar tills den kommer men det ör iaf varmt :) jag funderar på st på och köpa en glass?! Ska jag det? Jo jag går och köper en glass :)


2012-05-11
11:29:05

Fille

Ikväll blire bio fille!


2012-05-10
22:02:46

inte så mkt att skriva om...
kom hem från träningen för ett tag sedan. det gick rätt bra men jag måste byta bett till ett mjukare när hon hoppar nu! i morgon ak Jag och fille på bio.vi ska se (trumlirvel) dark shadows! yey en film med Johny Depp och Tim Burton! kan ju inte bli annat än bra! jag har hittat en sida man kan designa lite kläder :) jag gjorde en tröja och en pik'e :) skjortan skulle jag jätte järna villa ha men den var väldigt dyr :(
skjortan gick inte att spara bild på :(

2012-05-10
17:46:46

snabbis!
jag ska snart åka och träna. hinner inte skriva så mkt mer. i morgon ska jag och fille på bi skriver lite om det sen ;)

2012-05-09
21:59:40

jojo och yina! :)
sitter i soffan oh tittar på hocky, 3-2 till sverige mot tyskland!! hoppas sverige vinner, dom måste hålla sin obesegrade statistik i det här VM:et haha! till det jag hade tänkt skriva om... idag red jag yina hn var väldig fin. jag hoppade lite granna på henne sen red jag syrrans häst jojo! han är väldigt stor för mej och! jag kunde inte rida så ordentligt efterssom det var 8 till i ridhuset sen var det massa hinder och en som hoppade! det var himla rörigt! jag kände att jag orkade inte med det! jag kunde inte lixom galopera och arbeta onom det var bara av och på hela tiden så när jag hade galoperat och kände att han var mjuk så gav jag mej och gick upp till stallet men det var synd för han är rolig och rida efterssom han är lite större och totalt annorlunda mot yina!! nu ska jag se klart hockyn! men jag ä så sjukt trött!!!
jojo och syster ida
ida är typ 1.80 och jag är 1.60
jag och jojo för ett tag sen :)

2012-05-09
20:20:09

nationella
idag har det hänt en del, jag har haft nationella i svenska den muntliga delen!
jag fick ett E men det är ganska motsägelse fult för att när läraren sa vad som var bra och dåligt var det typ inget som var dåligt allt var typ ra utom att jag inte hade så mycket kontakt med ''publiken'' (3 pers) och jag läste för mkt från pappret...
jag borde iaf fått D?
nej nu är det hocky så hej då!

2012-05-08
17:40:52

Skola skola skola -.-'

Jag sitter på tåget på väg Hem från skolan och jag kan säga att det inte är att koma hem från skolan utan hem för att göra skol arbete -.- jag har typ aldrig behövt plugga hemma på hela grundskolan och så börjar jag en praktisk linje och tänker att det är bäst jag fortsätter på samma upptrampade stig som är alldeles perfekt och fin men nej när jag vandrat fram till gymnasiet då ska jag ta av på en fulare och mindre bra stig som är full av gräs och ormbunkar med ormar som är och nafsar en i hälarna!
Jag har fått ett papper på vad jag ska ha gjort klart till onsdag nästa vecka! Det är allvaaarligt tio rätt stora uppgifter! Asså vår lärare säger att hon värnar om naturen men det kan hon fan inte göra!!! Då skulle hon inte ge oss buntar med instuderings frågor! På ett kapitel fins många saker man går igenom och typ nu är det vitaminer och mineraler och det är typ 8 olika områden i den kursen och till varje område hör 25-50 frågor man ska svara på... Förstår ni min irritation -.- man orkar ärligt inte svara på alla så det brukar jag inte göra... Jag brukar svara på dom viktigaste och lättaste men jag har inte något dåligt betyg så det värkar ju fungera! :) och sen fins det en liten sak jag har panik över!!! Jag har nationella i svenska den muntliga delen i morgon och det på minde dom os om i dag! Och det var två tre veckor dom sa det sist och då sa dom bara vecka!!! Ärligt vem håller kol på veckorna!!!! Så nu är jag på väg hem till lägenheter och hämta datorn så jag kan göra en presentation!!! Ooh shit säger jag bara! Jag vill bara såga också att jag har så många ipgiffter som onte jag har gjort för att jag var sjuk i två veckor i och borta i tre ;)
(min livsmedels pärm)


2012-05-08
08:00:41

Kajsa och Flisan @ skolis

Nu äre så att vi sitter i skolan och snicksnackar om Falsterbo!! Seriöst... Vi är så taggisch ;D Det kommer nog hjälpa oss överleva denna låååånga dag! See u later aligator ;) // Flisan och Kaj ;D >'.'<

 


2012-05-07
00:11:15

?! Nääe men vi kör på det;)

Min mamma ich pappa har åkt ner till belek,det kanske jag sagt?! :s men det har din gjort iaf så nu bor jag och hunden hos min syster Emma och hennes sambo! Det är så sjukt nice! Idag dåv jag till kvart i ett och det är aaaaldeles för länge men jag tror att jag behövde det... Jag ska smart sova men jag måste ju upp datera inland :p jag ich flican ska fixa hedern, vi har sagt det ett tag nu men någon gng kommer det ske!!! Haha ^.^ yinas fossing har blivit bättre idag red jag helt vanligt! Men vi ska ta ut hovslagaren så han får sätta på en tryckavlastande sula :)
Lite vad som händer i veckan!
Träning på torsdag för J
Tävling på söndag, 1.00 1.10 ;)
Sen kommer det till komma lite :p
Natti :)


2012-05-06
21:49:43

Söndag kväll..
Känns som att det kanske borde finnas något att skriva om, men det gör det typ inte.. :O Jag och min älskling taggar gaaalet till Falsterbo! Shit vad kul det ska bli! Bara det att jag ska köra dit :D Det är typ halva grejen liksom! haha.

En helt annan sak som är sjukt irriterande, min telefon funkar typ inte längre.. what to do? Vad kan ni rekomendera för telefon? // Flisan

2012-05-04
23:01:30

Händer mycket nu i helgen!

Ojojoj japp i morgon åker päronen till belek och jag flyttar till syster Emma :) jag ska utt skiiit tidigt för att jag och hund hermes ska med och vara hästskötare till syster Ida i morgon och hon komer och hämtar mej kl. 06.30!!! Fett tidigt!!! Sen har kag insläpp som blir vid fint väder kl. 5 och dåligt kl. 4 ;) yinas fot har inte blivit nått bättre :( det var träning och jag skulle skritta fram henne på ute volten, jag tog tre travsteg sen var det färdigridet... Hon var ganska mycket halt, men vi hade inget bandage på då och det borde vi absolut ha haft och vi borde inte gått in på en sand volt där ingången är full av halvtorra stenar:( men hon var inte halt när vi sprang med henne... idag hade hon blödigt i bandaget, jag vet inte om det är bra eller dåligt?! Jag hade tänkt att hon skulle få vila nu i några dagar så såret får läka ifred men jag funderar på att skritta i ridhuset i morgon och treva och se om hon är halt då så klart om hon inte är halt när vi speinger med henne! Tänk vilken otur hon har min lilla snuttis!
.
(bilden. Jag stog och gjorde oordning henne utanför boxen i solen (+19) och yina la hackan på täckes hängarn och somna!)


2012-05-03
13:54:00

jävla pucko...
idag slutade jag 10 i 11 och det är ju sjuukt sjönt men det var för att vi har haft engelska nationella :) nu sitter jag och kollar på världens strängaste föräldrar! asså dom där ungarna lr ungar och ungar, 17 år... med dom är dumma i huvet ju! regler i den stränga familjen dom kommer till är, inte röka och inte dricka! det första dom gör ar att tjuvröka och blanda ut dricka med sprit och gå och dricka på frammför dom! som att det inte känns att dom har röt och att det inte märks att dom har druckit...
.
jag ska åka till hööks med Emma och köpa lite fix och trix till yinas fot! det kanske blir nått mer ochså ^^det vet man aldrig, typ ett par benlindor :P det går alltid att hit :D

2012-05-02
21:55:30

Bästa <3


Ridning på världens bästa idag, kändes riktigt bra! Blev typ nostalgisk.
Han kommer alltid vara bäst <3 //Flisan

2012-05-02
21:28:31

stackars snutt!
stallet idag! jag och syster Emma red ut, Yina och Knappen är jätte bra att rida ut tillsammans på. yina blir hyfsat lugn, hon hoppade bara ner i ett dicke en gång och gjorde inga super kanin skutt bara ett litet men hon var dock lite stark och galloperade med huvet bokstavligt talat rätt up i luften! men det var tyvär inte bara kul att rida idag :/ när vi var på väg hem, skrittade av och Emma säger "det är jobbigt att det är så himmla mycket sten här" och tio sekunder senare så så trampar yina på en sten och blir blockhalt. jag stannar henne och tittar ner så ser jag blod! jag hoppar av direkt och lyfter på hoven och det rinner blod. hon hade maximal otur och trampa på den vassaste stenen med spetsen uppåt! urs inte så kul! hon var iaf inte halt när vi kom hem så jag hoppas det inte blir någon infektion!!! det vore katastrof!
det har värklige sprutat!!
sputat blod :(
fot i packet!
stackars lilla lilla älskligen!

2012-05-01
19:52:52

tävlings helg!
jag har haft lite och göra i helgen, i söndags var jag i skogsslotten och tävlade hala dagen och var ganska trött på kvällen. och i lördags så var min syster Emma och tävlade på runsten (jag var med så klart). det var första tävlingen på 7 år tror jag det var. och i fredags så höll jag på i stallet att tag.
LÖRDAGS.
det gick jätte bra för emma i lördags! hon red en av Js hästar, knappen. när han slutade tävla för ett år sedan elr mer så ville inte han tävla mer och han var så nervös så han klarade det inte men i lördags var båda två himla ducktiga! det blev ett stop men det var inget sånt stop som han brukade göra och om Emma hade rätat upp sig och tryckt till hade han hoppat. hästen var väldigt glad och vi tror att han tyckte det var ricktigt kul för han såg inte sur eller så ut en enda gång! och jag fick mej en liten spring tur kan jag ju säga också! det var en tjej som ramlade av på framhoppningen och hästen blev halft panikslagen och galopperade ut från banan och det var inte så många som försökte få stopp på den där hästen så jag sprang och försökte stoppa den men den sprang ju TYP över mej och sen var det full rulle ner mot stallen, hagarna och såklart skogen!!! vi hittade han lååångt borta mellan ett par hagar! när jag sprang efter tänkte jag att nu hittar vi honom i nått dicke eller nått och har brutit benen men nix han stog helt ko lugn och åt som tur var!
SÖNDAGS
det var lite blandat bra och dålit den dan. vi hade bara anmält till 1.10 och den klasse gick så fruktansvärt dåligt och jag var så arg och ledsen och villen inte fortsätta. jag tänkte att jag slutar tävla för det leder ju ändå ingen stans. det går ju bra en tävling sen går det dåligt resten! men sen så pratade J med mej och vi efter anmälde till 1.20 och då gick det väldigt bra! resultatet var väll inte topp men om man jämförde med 1.10 så var det det! i 1.10 red jag så dåligt. i 1.20 red jag bättre men jag skulle ha haft ett stöd i i upspronget så hade vi inte fått med oss några bomar! jag fick ett stop in i kombinationen och jag vet int varför hon stannade där! hon stod emot hela svängen in i den och det gjorde hon när jag kom om ochså! endå tänkte jag som AL har sagt till mej "bara första hindret, bara första hindret" men nu kannske det var hon som var osäker och inte jag. efterssom yina har stannat på kombinationer ett bra tag så har jag blivi osäker och då har det blivit "nu kommer kombinationen och nu kommer hon stanna..." mch därför ska jag tänka bara första hindret sen kommer det andra på vägen!
jag hoppas det kan få bli bra någon gång...