kajsa

2013-04-30
19:01:59

så himla kul
Nästa onsdag bär det av mot Högbo för Meeting i fyra dagar. Så himla kul och Kajsa och Yina ska med denna gång och rida tors-lör 110 och två 120. 
 
Första gången för mig att åka med till Högbo och även för Kajsa och det är första gången Kajsa och Yina gör ett meeting så här tidigt på säsongen.
 
Vi ska bo tillsammans med bästa Jenny och Madde och lillagullungen Vilda i lastbilen vilket är sjukt skönt vi kommer säkerligen få lika trevligt som vi alltid har tillsammans. 
 
 

2013-04-27
10:38:39

dags igen då
för helg jobb vilket betyder vila för Knappen. Kanske åker upp i morrn efter jobbet o joggar honom lite men får se hur det käns i morrn. Hade velat rida igår men eftersom min tvättmaskin var tvungen att gå sönder hätom dan o jag imte fick men nån ny hem då jag köpte den var jag tvungen att åka igår för att hämta den + att jag bara var tvungen att försöka städa upp hemma eftersom vi haft hantverkare där i veckan som tagit ner vår gamla kamin då vi ska byta till en ny finare o förhoppningsvis även mkt bättre men skoja inte va mkt damm det blir när man plockar ner en tegelkamin... det finns damm typ överallt o jag har torkat golv o saker flera ggr men fprtfarande finns en damm hinna nästan på allt :-( så att hinna rida igår kändes lönlöst när jag stod å torkade golvet kl åtta en frdag kväll o inte hade ätit middag än o klockan ringer halv fem morgon efter. ibland måste man helt enkelt inse att man inte kan göra det man vill...

ha de bra

// emma

2013-04-26
06:53:13

varning för skryt...
ja för jag måste verkligen få skryta av mig :-P det gick så dinnessjukt bra på hoppträningen igår. Jag kände verkligen att jag red hela tiden det råkade inte bara bli bra utan jag red BRA. Har som sagt inte självförtroende till tusen när det kommer till hoppningen o får ju med jämna mellanrum lite lätt psykbryt på mig själv men igår satt allt precis där det skulle. Hade fått honom fram till bettet o kunde med mjukhand styra runt honom på hindren ingen dragkamp eller attack ridning... nä bara visa hindret o så fanns lägena där. Hoppade en linje med bommar vid varje galoppsprång (6st) o oxern på slutet låg säkert på 130 sista gången resten av banan ca 110.

hade det bettet jag brukar hoppa på inte pelhamet dom jag dillade om i gårdagens inlägg.

känner mig just nu i alla fall som en drottning o tänker suga på den här karamellen en stund sen ska jag försöka upprepa denna känsla till nästa torsdag. :-)

ha de bra

// emma

2013-04-25
15:08:06

hoppträning i kväll
känns som en evighet sen sist. känner mig riktigt taggad :-P hoppade några låga språng igår typ ett kryss som jag red lite på volt på. hade på pelhamet o det kändes kanon kanske provar å träna på det... känns det inte bra är det ju bara o byta till det andra men igår kndes det inte som jag blev lika backande som jag blivit tidigare. det kan ju iochförsig bero på min dagsform o hinderhöjden på ca 60cm... :-P

vi får se hur det blir.

ha det bra

// emma

2013-04-23
20:36:48

skumt väder
ja det har det varit idag sol regn blåst sol igeno så började det om så ungefär tvåhundrafemtioelva gånger...

red i alla fall i ridhuset direkt i morse hade även sån tur så Jenny red samtidigt så hon kom med några små hjälpord till mog under passet:-)bad henne även visa lite hur hon menade på den hästen hon red så jag kunde försöka göra likadant. nu vill jag bara öva öva öva tänk att så lite kan ge så mkt inspiration:-)

Ska fråga om hon kan kläma in mig på måndag el nån annan dag för lite markarbetesträning.

har även haft lite vår uppfrächsning avmin springare, klippt man o svans ansat hovskägget som han för övrigt har rätt kraftigt mkt av o klippt runt hovarna så nu är det bara en rejäl tvagning kvar så kommer han ännu mer topnotch än innan ;-)

ha de bra
// emma

2013-04-22
20:24:04

premiär
ja idag var det premiär ridning på utebanan som torkat upp jätte fint under den fina helgen vi haft i sthlm. Det känns kanska lyxigt att ha ett jätte fint ridhus och en stor fin utebana att välja mellan :-) nu drar ju även utomhus säsongen igång så det kan va bra o komma ut på banan o få upp galoppen i hästarna eftersom det blir lite annat tempo när man kommer till utomhussäsongen.

Tycker själv att jag får lite mer att jobba med när jag rider ute än i ridhuset eftersom den sluttar lite på sina ställen vilket även tävlingsbanorna kan göra. då krävs det ju att man kan hålla ihop det lika bra i nedför o uppförslut som man gör på planmark. red lite slutor i galopp viket gick bra efter lite choching från systrarna jag tyckte att han gjorde dem bra men de sa att jag var lite för snäll... ;-) men när jag tuffade till det lite så blev det riktigt bra o han känndes kalas fin. red för övrigt på plastpelhamet ska ta å rida på det imorrn med för det kändes som sagt väldigt bra.

Kajsa red Yina samtidigt å hon va oxå väldigt nöjd med sin premiär ritt för året på utevolten.

nu regnar det tyvärr så får se om vi flyttar in i ridhuset imorrn igen ... :-(

ha de bra

// emma

2013-04-21
18:43:12

Em vecka
är förklaringen till den dåliga updaten... ska sammanfatta lite idag tänkte jag:-)

Blev ingen hoppträning för mig denna vecka eftersom jag som sagt jobbade EM(avskyr dessa veckor) men har ridit bommar några dagar o hoppade lite små hinder igår vilket känndes bra. hoppar aldrig högre än typ 80cm när jag är själv eftersom jag knte känner mig bekväm med det.

igår tävlade vi även Yina på runsten 110&120. två ner i 110 o utesluten på sista hindret i 120 innan det hade de tre ner. Kajsa tyckte ändå att hon hade en bra känsla i klassen Så hon var inte totalt missnöjd. de måste få mer rutin i denna klass så hoppas vi att resultaten ska bli bättre så var det med 110 under en rätt lång tid. gick säkert ett och ett halvt år innan de tog sitt första pris. vi får helt enkelt hoppas på att det är samma sak med 120. för kan hon hoppa runt med två ner så kan hon ju hoppa runt nolla oxå :-) nästa tävling är mälarhöjden den 4/5 vilket oxå blir den första utomhusstarten för säsongen... JIPPI ... 110&120 är anmält där. ska även lösa min licens så jag kan starta Knappen snart vilket ska bli skoj.

har ju nu äntligen fått mitt schema så jag kan planera lite tävlingar för min egen del.

ha de bra

// emma

2013-04-16
20:58:52

pigg häst
ja det kan man lugnt säga att Knappen varit mån o tis. han fick ju som sagt vila tor till sön. igår när jag hoppade upp kändes det som jag satt på en krutboll han gjorde inget men det kändes som han helst av allt ville spurta iväg i ett lyckorus vilket jag tycker är härligt för då måste han ju saknat att bli riden :-) han har varit pigg men ändå väldigt lyhörd och känns inte som han vilat "bort" sin trimmning vilket är bra.

Nu har jag jobbat mkt tempoväxlingar o mkt galopp i ett par dagar som lite "mjukstart" men i morrn ska jag rida ett ordentligt trimpass igen.

red föresten med mina ridstövlar idag för första ggn sen vintern började då chaps o varmare skor sattes på kan man se det som ett vårtecken kanske ;-) kändes i alla fall bra men tror jag måste införskaffa mig lite helskodda ridbyxor då jag blivit lite bortskämd med hur bra man kan klistra fast sig i sadeln då man har skinn på benen som jag haft med chapsen...
gillar egentligen bättre helt tygskodda byxor men det är kanske en vanesak.
ha de bra

// emma


2013-04-16
20:46:22

träning
igår var det hopp träning men har inte kunnat blogga om det förrens nu. det gick bra men jag hade lagt till mej med lite olator som vi ordnade upp. det var inte så svårt och fixa det för det är sånt som man faller till baka på om man inte har vart och tränat på ett tag som jag inte har varit... Vad var det var det för olator och vad gjorde vi då undrar ni!? det sk jag ta och tala om för er nu, jag föll fram lite och tog ledande tygel tag ist för att ställa henne så jag hade fallit till backa på den "gammla" ridstilen eller vad man ska säga! men jag rätade upp mej och blev stadgare i handen, sen skulle jag hålla mej på en "röd linje" på volt sråger som jag skulle hålla mej exakt på utan att svaja hit och ditt och det var även det vi tränade på när vi hoppade och vi hoppade en liten "bana" eller vad man ska kalla det som bestod av bara linjer med relaterade avstånd. 1.2.3 var en S båge  med 5 och 6 galopsprång men jag och plutten hade lite knepigt att räcka fram på dom men det årdnade upp sej med lite tipps och råd och 4.5 var en linje på tre galopsprång men där var det perfeckt på 3 för oss! i helhet så var det bra efterssom  det nog var mer än en månad sen! 
 
i helgen är det tävling på runsten men vet ej vilka klasser jag ska rida för emma har anmält och jag ser inte vad jag ska rida på tdb... :( tråkigt!

2013-04-15
21:05:58

Gävle
ja vi var ju på meting i helgen i Gävle. nationella tävlingar 110-145. har varit med dit en gång förut men då var deras huvudklass 150.

överlag bra tävlingar med fibersandsi ridhuset & bra banor. framhoppningen var utomhus vilket i sig kanske inte gör så jätte mkt. (den är väkdigt stor så de har dubbla hinder vilket gmr att man inte behöver kivas när man hoppar fram) men i lördags var det jordens skit väder med snöslask o skit kallt. allt blev såklart blött o jag ( alka andra kände nog lika) frös som en hund typ hela dagen. hade äcen glömt mössa hemma men som tur var fanns det försäljare på plats så jag köpte en ny fin röd JW mössa som typ räddade mig denna helg från att totalt förfrysa.

pga den långa vintern hade de även fått flytta lastbils park. till en plan som låg nästan 1km från box o tävlingsområdet vilket är ganska jobbigt då man kan behöva förflytta sig mellan dessa positioner några ggr per dag. Som tur va hade vi varsin cykel med oss.

söndagenbjöd på bättre väder som tur va.
"vi" red i sistaklassen så var inte hemma förens vid 21,00 igår å då somnade jag ovaggad i soffan efter lite middag.
en jätte trevlig helg med full fart från 0600 till kvällen varje dag precis som tävlingar ska vara.

// Emma

2013-04-11
10:46:55

Hård körning ( detta skulle publicerats igår men nått blev fel)
Ja hela denna vecka Knappen och jag kört ordentliga pass i ridhuset. Detta eftersom han kommer få vila tors-sön då jag är groom i gävle åt min bästa vän/tränare Jenny. 
Så därför har vi hårdkört och så får han en ordentlig vila i 4dagar så kroppen hinner återhämta sig så kommer han vara pigg som en pelikan på måndag när det är dags att rida igen. 
 
Igår blev det ett rent "dressyr" pass. oCh idag bleb det lite bommar med väldigt mkt fokus på min position och att jag ska rida ordentligt med mina skänklar inte bara låte dem hänga med utan verkligen känna att han är framme för dem på ett ärligt och bra sätt. Det kändes riktigt bra.
 
Men som sagt nu får det blir några dagars vila och sen är vi påt igen på måndag. Kajsa ska ta hand om Knappen när jag är borta typ ta av täcket borsta honom och kolla igenom att han mår bra. 
 
Nu dags att packa klart inför resan och så hörs vi senare. 
 
// Emma 
 

2013-04-10
08:33:43

bakelser
 felicias mackarons
 
 

2013-04-10
06:40:19

jaha
då ligger man i sängen igen... o inget har jag skrivit sen igår när jag låg här... hade tänkt o blogga under natten men det har varit allt för rörigt för att jag skulle få tid till det tyvärr.

nu tänkte jag sova men lovar er ett inlägg under em .ok :-)

ha de bra
// emma

2013-04-09
06:30:20

snark...
landade precis i sängen efter ett nattpass på jobbet. sinnessjukt skönt kan jag lova :-) ska sova några timmar nu sen blire full rulle igen :-)

// emma

2013-04-08
14:40:43

April väder...
ja det måste man väl säga att det är för jag orkar inte ens tänka att det fortfarande är vinterväder... Igår kom det sinnessjuka snöbyar det verkligen vräkte ner små runda "snöflingor". Det kom i omgångar men som tur var så stannade det inte kvar något på marken. Så idag när jag var i stallet började de snöa satan igen... denna gången stora fluffiga flingor... ghaaa tar det aldrig slut. För tillfället är det uppehåll men det verkar inte bättre än att det snart drar ihop sig till en ny snöomgång.
 
Red ett ordntligt trimpass på Knappen idag. började med ordentligt skrittarbete sen trav och sen ett ordentligt galoppass. Red lite över några bommar och det kändes bra. Försökt verkligen tänka på att få honom fram tillhanden men utan att stressa honom så att han kommer ur sin takt. Det kändes väldigt bra och sen kom syster Ida ner när jag nästan var klar o hon sa att han såg fin ut så då borde min känsla varit rätt. 
 
Det här med känslan ja... Tycker ofta att jag får en fin känsla på marken men då blir jag ibland osäker på om jag ska lite på känslan eller sitter jag bara där o gungar med och tycker att allt är prima fast det egentligen inte är det eller är det så bra som det känns. ?! 
 
Skulle behöva ida lite markarbete för Jenny så jag kan stämma av min känsla mot verkligheten tror jag. Skulle vara rätt skönt om man inte va så jävla velig utan bara kunde tro lite mer på sig själv nån gång men har lite svårt för det... 
 
Ha de bra. 
 
// Emma

2013-04-08
08:50:42

God morgon
Ursäkta noll uppdatering igår men fick aldrig nått sug att skriva.
 
Blev i alla fall hoppträning igår igen. Vi anvnde samma bana som i torsdags men hoppade hindren i olika följd så det blev som en ny träning i alla fall. Jag började lite ryckigt och stolpigt fick inte till galoppen utan förökte bara hasta iväg honom och det fungerar inte på den hästen. Han har i sig sj en väldigt taktfast och lugngalopp så när jag föröker sätta upp honom i ett för högt tempo så tappar han sig helt vilket är fullt förståligt.
Men eftersom Jenny känner både honom och mig väldigt väl så lät hon mig hoppa några hinder hit och dit innan jag drog igång på banan bara för att komma in i flowet igen och efter ett par språng så kännde jag hur det kom tillbaka till mig igen och vi hoppade igenom banan felfritt. Tog om ett hinder när vi var klara bara för att jag ville göra det lite bättre och känna att jag inte hamnat tbk i stressandet igen och det hade jag inte ... puh... :) 
 
Nu ska jag bara dricka upp mitt kaffe sen drar jag till stallet ett par timmar innan det är dags att ta tag i hemmet och sedan blir det lite nattjobb för mig igen...
 
Ha de 
 
//Emma 
 

2013-04-06
16:29:36

Ingen ridning idag...
nej det blev vilodag för Knappen idag. Har haft en del annat att stå i men blev i alla fall en PW idag också jag struntade i den igår så kände mig lite manad att gå idag speciellt eftersom jag inte ridit heller. 
 
Har nu gjort mig klar inför festen i kväll och ska snart dra mot Tumba o hämta mellansyster Ida innan vi åker till lillasyster Kajsa som fortfarande bor hemma hos mamma och pappa. 
 
Hörs sen 
 
// Emma 

2013-04-06
09:57:00

God Morgon
Nu är morgonkaffet urdrucket och det börjar bli dags att ta dag i dagen. Får se om det blir någon ridning idag kanske blir så att han får en vilodag till iden här veckan. Han får nästan aldrig mer än en vilodag de veckorna som jag inte jobbar eftersom han ofta får minst två vilodagar de veckorna jag jobbar helg men nu känns det som att det kanske kan vara läge för en extra dag men vi får se hur dagen artar sig. 
 
I kväll är det som sagt var 18års fest hos Kajsa det ska blir väldigt roligtfår välse hur kul det känns i morgon ;) 
 
Hörs senare. 
 
// Emma 

2013-04-05
18:02:56

Trevlig fredag
Vill bara önska trevlig fredag till er där ute. Tacos står på menyn idag och den är nästan klar. Inväntar resten av familjen med ett glas vin i handen. 
 
Ha de gott 
 
// Emma 

2013-04-05
13:56:20

Färdig i stallet
Jag nu är jag hemma efter en fm i stallet. Det är så skönt att vara istallet o speciellt när våren är i antågande. Jag vet inte hur ni andra känner men man har en speciell gemenskap i ett stall eller det kanske man har inom andra sporter också bara det att jag sj inte har upplevt det?!
Det stallet som jag är i nu har jag haft häst i från det att jag var 13år vilket betyder typ 13års tid - de åren jag inte red så man kan väl säga att jag nästan tillhör invetnrierna där ; ) Att jag är bästa vän med de som äger stallet har ju även det gjort att jag hängt där mer än man kanske gör i ett annat stall. När jag var yngre så åkte jag oftast dit kl nio på lördag och söndag mornar och kom inte hem förens kanske vid 6 på kvällarna det blir några timmar om året det ;) Givetvis var jag ju där varje vardag också men då gick man ju i skolan så då vart det inte mer än de timmarna som var tvunget eftersom man hade annat att sköta då också. Det är rätt skönt med att jobba. När jag går ifrån mitt jobb så är jag liksom klar med det behöver inte tänka på det förens jag ska stämpla in nästa gång. 
 
Hursomhelst... Knappen var en riktig stjärna idag när jag red. Kanske lite piggare än vanligt är inget att orda om tycker bara att det är posstivt :) Red ett rätt ordentligt pass på honom med mkt galopparbete så i morgon blir det nog lite lättare arbete för att kanske hoppträna på söndag igen eftersom det inte blir ngn träning på torsdag eftersom vi åker till Gävle på meeting då. men det kan jag berätta mer om senare.
 
I morgon ska det kalasas lite med de flesta i från stallet eftersom Kajsa har en försenad 18års fest då. Så nu tänkte jag fixa lite inför den då vi ska ha lite tävlingar under kvällen.
 
Ha en trevlig fredag så kanske vi hörs senare annars hörs vi imorrn. 
 
// Emma
 
 

2013-04-04
21:18:59

hoppträningen
åh vilken häst jag har idag va han pigg som en pelikan :-)

hade lyxträning idag var helt ensam i min grupp. hoppade bana på 11hinder 12språng. Första rundan var han väldigt pigg o ist för att rida med honom tyckte jag att det blev lite mkt handbroms o inga ben men dt var absolut ingen dålig runda. Andra rundan var lite högre låg mellan 1m- 120. denna rundan blev riktigt bra. fick göra om den sista långa linjen ett par ggr eftersom jag slarv red in på ett plank o tappase benen totalt till trippelbarren som var sista hindret o även det högsta. Kom lite stort o lite nära men fick tillslut till det hela som det skulle va. det var flera linjer i banan på olika avstånd åh jag red dem väldigt bra (måste skryta lite ). Är verkligen super nöjd med både mig o Knappen.

// emma

2013-04-04
12:24:44

PW
Kom precis hem från ännu en 7km PW med kärleken. Det var precis lika varmt och skönt i dag också. Nu börjar till och med jag tro att våren är på väg. 
 
Det här med att promenera el Power Walka är något som jag började med för typ två år sedan i samband med att jag kände att jag ville börja rida igen. För under åren som jag inte red så gick jag upp en hel del i vikt ca 20kg för att vara exakt och eftersom jag inte var någon speta innan jag ökade i vikt så betydde det att jag kännde mig alldeles för tung för att sätta mig på en häst. 
 
Jag har aldrig haft någon karaktär och älskar både mat och sötsaker så det kändes rätt hopplöst för mig ( precis som det säkert känns för många andra i samma sits) Men jag hittade motivationen och började räkna kalorier som en tok och jag och min sambo började först gå rundor på ca 4,5-5km varje dag. 
Vi levde i princip på Kyckling i alla olika former och en väldig massa keso och sallad. Men ibland festade vi ju såklart till det med Pizza el nått annat onyttigt. 
Efter ett tag så ökade vi på promenaderna till dagens 7-7,5km. 
 
På ett års tid gick jag ner 26kg och där har jag ännu lyckats stanna. Visst ibland går jag upp ett par kilo men håller kanske hård koll på mig själv så då går jag ner dem illa kvickt igen för jag har ingen lust att hamna i samma sits som jag var i för ett par år sedan när det var jobbigt att ta på sig strumpan i princip. 
 
Jag började rida efter att jag gått ner ca 10-12kg och när jag började med det så fick jag givetvis en ordentlig push i rätt riktining och ännu mer motivation. 
 
Hörs sen 
 
//Emma 

2013-04-04
00:01:09

bett byte och storstädning!
 hej på er nu är det jag igen!
Tyvärr har det inte hänt så mkt sen sisst men kom iaf nyss hem från en kompis som jag ska till i morgon med efter att jag vart hos min lilla prinsessa!
och idag har hon fått så städat hoss sej så jag fick köra ut 4,1/2 kärra med blött och packat spån, efter som Yina står i utebox utan semänt golv så drar det upp fukt när det blir blött ute och jag har vart lite dålig på att ta bort det med då fick jag göa det idag ist och 100 gånger värre än om jag skulle gjöra det med en gång!
men jag har haft det lite som skydd så att det inte ska bli dyngsurt i hela boxen men nu hade det börjat bli så himla ojämt och gropigt och så kan hon inte ha det så jag grävde ut med järngrep och det vart nog en halvmter lägre golv asså! hehe 
hoppas bara inte det blir blött inne hoss gynet!
 
rdningen har gått väldigt bra både idag ock igår, jag har bytt bett till et tjockt rakt svart gummibet med jätte stpra ringar och jätte böjligt och mjukt men det kommer jag inte kunna rida på så mycket till för hon kommer bli tung i handen men man måste byta bett på hene ibland för annars är det som att hon tröttnar på ett bett och då börjar hon tjafsa emot istälet för att följa med...
men det är bara och bryta trenden och rida på ett annat några dagar så brukar det lösa sig!
det var allt för mej hej då!
borken

2013-04-03
15:28:29

Uteritt :)
Passade på att ta mig en tur i det fina vädret idag. Som jag skrev förra veckan har det blivit väldigt lite av den varan under vinterm det närmaste uteirtt jag kommit är att galoppera på en plogad bana runt på en jätte stor vall. Vilket varit väldigt bra för att hålla konditionen uppe och framför allt för att hästarna kanske någon gång vill se något annat än ridhusväggarna men helt ärligt jag gillar bäst att vara på de inhängnade ridytorna :) men man får väl offra sig för de fyrfota vännerna ibland. 
 
Hur som helst så skötte sig Knappen väldigt fint på uteritten. Det blev nästan bara skritt och trav eftersom underlaget fortfarande är väldigt varierande beroende på hur solen har kommit åt. Men på hemvägen tog jag lite galopp där jag visste att vägen var fri från äckel is och snö. Det som är så sjukt skönt när man rider ut på Knappen är att när han är avslappnad som han var idag så ligger han aldrig och pullar i handen. Han har en fin framåtbjudning men när man är själv o rider ut så drar han aldrig eller försöker springa fortare än det jag säger att han ska vilket gör att ritterna blir rätt harmioniska och det känns som att han verkligen får ut något av galopperna då man inte hela tiden behöver sitta och hålla in honom utan han får galoppa i stora luftiga språng men ändå under kontroll. 
 
När jag rider ut med andra vilket jag nästan aldrig gör blir han givitvis lite vildare.han vill då gärna ligga så nära den som rider först som det går men han vill inte ligga först utan bara tvåa.
Jag tycker därför bättre om att rida ut sj på honom det enda som är negativt med det är väl att ingen är med om det skulle hända ngt. 
 
I morrn är det hoppträningen igen ska se om idioten (jag) kan klara av en hel träning utan psykos... troligtvis inte men skam den som ger sig. :) 
 
Nu ska jag fixa lite i vårt kök för vi har möblerat om lite där så nu ska jag möblera om lite i skåpen... JIPPI :) :) :)
 
Ha de bra.
// Emma
 

2013-04-03
11:47:11

Kortis
tog lite sovmorgon i morse. tyckte jag var värd det ; ) gick inte upp förens halv nio. Kom precis hem från en PW med sambon på 7,2km. Det var riktigt skönt i solen behövde bara ha på mig underställsdtröja och en munkjacka. Så skönt att slippa dunjacka och mössa för en gångskull. 
 
Nu blir det en tripp ner i tvättstugan o hänga en maskin sen drar jag till stallet. 
 
Hörs senare. 
 
// Emma 

2013-04-02
16:37:41

Dagens
Kom hem från stallet för ett tag sedan. 
 
Red i ridhuset han var rätt pigg idag men inte släpp mig och låt mig springa pigg utan arbetspigg :) Red rätt mycket innanfr spåret för att tvinga mig själv att hålla honom för mina hjälper utan att ta hjälp av sargen och märkte att jag fuskat lite med vänstervarvet eftersom han där inte gick lika rakt för mig som han gjorde i höger där han typ gick i jätte bra from spikrakt framåt och tillbaka i tempoväxlingar. 
 
Det har varit riktigt skönt väder här idag också strålande sol och hyfsat varmt el om man jämför med tidigare veckor har det ju nästan varit högsommar värme idag kanske dags att dra på sig bikinin o ta sig ett dopp.... 
tror inte att det bara är vi som ä less på det här nu. Skulle tro att de fyrfota vännerna som står i snötäckta hagar gärna skulle
ha lite grönsstrån "mellan tårna" ist.
Är det lika fint väder i morrn tror jag nog jag ska passa på att rid ut då blir nog min rödhåriga springare glad.
 
Ha de så länge.
 
// Emma


 

2013-04-02
09:05:47

Filmen från i söndags...
http://www.facebook.com/photo.php?v=10151301900876981&set=vb.542086980&type=2&theater
 
 

2013-04-02
08:53:01

Dålig update...
Sorry för dåligt uppdatering men vi har varit på en minisemester jag min sambo bonussonen och Kajsa ( the fantasic 4 ) Vi har varit på en 24tim kryssning till Åbo vilket var jätte mysigt åkte nya vikingbåten Grace. Allt var väldigt fint och nytt men vi var lite besvikna på restaurangen som vi åt middag i den höll inte alls samma standard som den som varit på den gamlabåten. Det fanns andra ställen o äta på men vi hade ätit morgon buffe så det kände vi inte för och sen fanns det FINA DYRA stället som inte riktigt passade oss varken plånboksmässigt eller mat mässigt sen fanns även budget varianten men det kändes inte riktigt heller som det var vad i sökte så vi körde på mellanmjölks varianten och den var ju som sagt sådär... 
 
Det blev ju såklart inget stall för oss igår men snart ska jag dit o pussa på min Knapp :)
 
Red efter att vi kom hem från tävlingen i söndags och han var verkligen super taggad redan på stallgången vilket han inte alls brukar vara utan bara stå och tycka att det är allmänt mysigt att bli pussad på men det gick inte för sig i söndags ; ) Han var piggelin även när jag red men skötte sig och fick inte några glädje spatt. 
 
Har även tittat på filmen från Kajsas 110 och tycker nog att hon lägger handen lite på alla stoppet hon fick. Men det kan vara så att när hon känner att Yina inte svarar på framåt hjälpen som hon vill så lättar hon handen omedvetet för att få lite extra hjälp men det blir tyvärr bara stjälp. Det är inte lätt det här med ridning speciellt inte när hästarna är olika att rida på från gång till gång men det är ju levende djur vi håller på med så vi får nog faktist ta o gilla läget ibland :) 
 
Ha de gott nu ska jag snart till stallet. 
 
// Emma